Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
je li istina da je ovaj decenijski student zaimovic studirao i obnavljao godine dok smo se mi borili za nasu drzavu i sarajevo?
Ako je Škrielj mogao postati rektor, sa minirnim i sumnjivo stečenim kvalifikacijama uz puno laktanja, ako je Njiva mogao postati premijer a Dritko MVP - onda su ovdje odavno otvorene kapije nekompetentnih likova na svim nivoima.
Sjećam se tamo negdje krajem 70-ih u prošlom sistemu birao se rektor i bila su 2 kandidata: Jedan je bio dr Petar Mandić (ugledni društveno politički radnik) a drugi je bio Dr Hameija Čemerlić - koji nije bio ni u partiji. Izabrali su H. Čemerlića jer je imao bolje reference - status profesora stekao na Sorboni.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Dosta je više biranja loših studenata sa sumnjivo stecenim diplomama, Rektori, profesori moraju biti najbolji od najboljih. Uzori, bez repova koji se vuku iza njih; https://raport.ba/za-cije-interese-igra-autsajder-u-bici-za-rektora-unsa-tarik-zaimovic-krenuo-u-prljavu-kampanju/
Kako je dobacio do profesora kad za asistenta treba minimalno 8.0 prosjek a on, Tarik negdje 7,36.
Hoce li neko spasiti radnike Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH koji mjesecima rade bez plate, a u medzuvremenu glavni i odgovorni putuje u Varsavu. radnici su taoci jednog covjeka, penzionera, koji ne zeli da prepusti poziciju mladzim i sposobnijim ljudima
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tarik Zimovic je bio uspjesan menadzer u UNDPu. Nikad nije htio da bude uposlen na 100% radno vrijeme, jer je rekao da ne zeli da se odrekne akademske karijere. Za vrijeme svog angazmana uradio znacajne projekte i izlobirao od donatora sredstva za umrezavanje zgrade parlamenta, projekte e-government, ICT, itd. Za info, UNDP ne daje pare, vec angazuje menadzere tipa Zaimovica da pisu projekte i apliciraju kod donatora, sto je veoma uspjesno radio.
Jedina osoba koja trenutno moze voditi UNSA je prof. Sead Turčalo.
Drugim riječima prvi su u svom selu.
Od dva zla, izabrati manje. Činjenica je da Džuvo ( kandidat Ajanovića) ima naučne reference, kakve-takve, a Zaimović (kandidat NIPa) nema apsolutno ništa. U normalnoj državi, on ni u osnovnoj školi ne bi mogao raditi. Šteta je što se ni jedan ozbiljan profesor nije prijavio. valjda baš zato što su ozbiljni. Polako ali sigurno propadamo.
ko je ajanovic
Molimo analizu i dvojice kandidata za Generalnog direktora BHTelecoma. Konaković želi da imenuje stručnjaka za pranje novca Amela Kovačevića. Molimo analizu dvojice kandidata.
Samo Ajanovica onog tegeltijinog jarana za Rektora. Jedini zadovoljava sve kriterije (ne) postenja i (ne) korumpiranosti. Posten svijet se odavno izmakao. Sve za Bosnu od Bosne nista. Vratice se Valter.
Leglo nepismenih profesora- Univerzitet u Sarajevu, pročitajte obavijesti koje šalju studentima, bol za oči, a o njihovim ostalim sposobnostima ne treba ni pričati...
Ukratko,smijesni kandidati obzirom o kako prestiznoj poziciji se radi.Sa druge strane,realnost..kandidati odgovaraju poziciji UNSA na svjetskoj listi.
svaka čast autoru ma objektivnoj i profesionalnoj analizi.
od rata na ovamo za javni sektor i rukovodioce vrijedi ona "udri Todore sa zla na gore". sve kad pomisliš dotakli smo dno, razuvjere te jer poslije "najgorih" dovedu "najgore"
Ako ovo ministrica obrazovanja ne poništi, to govori i o njoj kao partijskom poslušniku, a i kompletno urušenom obrazovnom sistemu u KS i državi.
klix ublehe
Samo u ovoj zemlji kandidat za rektora može biti neko ko je studirao 10 godina, prosjek ocjena 7,8 i nekim sumnjivim potezima kojih nije bilo malo
Almira Hadzovic Dzuvo, zena koja je bila uposlena na KCUS, koja je balahala po mjesec dana po Americi, Californiji muzuci nas narodni budzet. Zena koja nije radila svoj posao, vec samo putovala, a i kad bi trebala radit, onda bi slala pacijente na privatnu kliniku kod muza. Ludilo ako ova zena bude izabrana
Jadna nam majka kad su ovakvi uopšte kandidati. Davno smo mi upropastili sistem obrazovanja.