Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Reorganizirati izborne jedinice kao švicarska to je jedini ispravan put, bitne stvari zajedničke kao vojska i druge službe.. nakon toga jedan liberalan predsjednik
Kantoni u FBiH moraju imati što veći stupanj autonomije. Svaki kanton za sebe mora kreirati svoj porezni, pravni, zakonodavni i zdravstveni sistem koji bi se financirao iz porezne politike takvih autonomih kantona. Kantoni se između sebe moraju nadmetati tko će pružiti veće porezno rasterećenje svom stanovništvu i tko će stvoriti bolje ekonomske okvire za rast svojih gospodarstava. Nažalost, Bošnjaci se toga boje jer znaju da bi općine s hr. većinom najviše profitirale.
Dok su nekima po Bosni puna usta ljubavi prema BiH, Hrvati u Zap. Hercegovini najviše pune državnu blagajnu porezime. http://pufbih.ba/v1/public/upload/files/PrometOpcine_2022_8_.pdf . Zapadnohercegovački kanton je u 8. mjesecu po glavi fiskalizirao 4.801 KM, a kanton Sarajevo je fiskalizirao po glavi 3.464 KM, ostatak Bosne fiskalizira ispod 2.000 KM per capita. Sav taj novac sebi uzme centralna Vlada u KS i dalje raspoređuje novac na štetu Hrvata u Zap. Hercegovini.
Bravo Drazene! Sve ispravno i argumentirano.
Pocela se politika Bosnjaka prema Hrvatima odrazavat u Hrvatskoj samo u obrnutoj situaciji. Nakon toliko godina zivota ovdje prvi put smo poceli dozivljavat neugodnosti, moj muz na poslu a djeca u vrticu. Djecu su nam vratili iz vrtica jer su bili u dresu Bosne. Hvala vam na tome Komsicu pogotovo tebi govno jedno
Reorganizacija samo cijele BiH.
Izađite svi na izbore. Ako ništa da neko drugi ne glasa u vaše ime. Nije bitno za koga ćete glasati, to je svakako vaš izbor, ali ne ostavljajte svoj listić da ga neko drugi popuni. Nađite vremena da sačekate u redu i iskoristite priliku da date glas za koga vi želite.
"hrvatima ravnopravnost" "da se dogovore konstitutivni narodi" pa onda kaze "da svim gradjanima bude dobro". Jesi imao cas logike u skoli? Te tri stvari iskljucuju jedna drugu. Gdje su gradjani kao ja koji nisu konstitutivni u ovoj drzavi? Ima li mjesta za nas?
"politička stranka hrvatskog naroda" - moze li se u vasu stranku uclaniti neko ko nije Hrvat? Moze li iz mjesanog braka? Sta vasa stranka nudi ljudima koji nisu hrvati. Hvala na odgovoru
napustili Hrvati - pa jasno je zasto, "dobro" im bilo, ali nisu samo oni, oba pjevaca pusenja, i stari i novi, cola, brega, djuro,...
Ne zelim treci Entitet dok drzim zastavu istog entiteta
nikad ne vjerujte kurvatima jos od 1993 pokazali su kakve su kukavice
Ukinuli bi muslimani sa mogu o ovaj drugi entitet.Njima je Alija izbušio mozgove idejom da je BIH muslimanska a sad nastavlja i ovaj njegovov mali.Ljudi koji do 1974 godine nisu imali naciju
Ateista sam, iz mjesanog Bosnjaka i Srpkinje. Gradjanin sam. Bosna nije ni muslimanska ni hrvatska ni Srpska, nego je gradjanska. Izjasnjavajte se kako hocete, ali ne mozete imati veca prava od mene.
@Vostro kako mantras bice da je ARBIH Cinila ratne zlocine zlocine protiv covjecnosti rusila crkve tj cinila UZP. E moj jarane. Pozdrav iz Bosne!
Srba 830.000, Bosnjaka 1.300.000 a Hrvata 170.000, pa svi bi Hrvati bili granicari.
Bosna ka tigrova koza moze opstati samo kao republika sa ravnopravnim ljudima na svakom svojem pedlju. Ljudska prava i slobode kao temelj. To je put u prosperitet i clanstvo u slobodnom svijetu!
Kakav je odnos HDZ BIH vidi se u sredinama u kojima su Hrvati većina, to je pravi aparthejd, pogledajte neustavna obilježja na svakom mjestu, na institucijama, na banderama zastave t. z. HZ HB, tvorevine koja je označena kao UZP. U Kantonu Sarajevo u većini stranaka na listama su građani, uključujući sve narode i ostale.
zastava HB koja ne postoji iza😂😂😂 Bzs
Dražene, otiđi bar 6 mjeseci i budi aktivista tamo gdje nakon '94 žive samo Hrvati a gdje su istjerali svako drugo živo biće...stidjećeš se i HDZ-a i sebe samog što si ikad bio u HDZ-u. Ti si gradska faca i građanin BiH, ne treba ti ova ofiraža sa HDZ-om...znaš ti zaraditi kruha a da ujedno ostaneš čestit katolik i čovjek čista obraza.