Zabrana ulaska 5 god
40

Državljanka Srbije protjerana iz BiH, dovodi se u vezu sa "radikalnim sljedbenicima selefizma"

S. Š.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Državljanki Srbije izrečena je mjera zabrane ulaska u Bosnu i Hercegovinu u narednih pet godina jer je prethodno protjerana iz naše zemlje s obzirom da je označena kao sigurnosna prijetnja.

Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH, pripadnici Službe za poslove sa strancima su dana jučer devetog septembra u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnoj agencijom BiH, pronašli na području Sarajeva državljanku R. Srbije M.N. (rođena 1984. godine).

Ona je, kako je rečeno iz Službe za poslove sa strancima, proglašena prijetnjom po nacionalnu bezbjednost BiH te joj je izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od pet godina.

Kako je saopćeno iz službe, ona se dovodi u vezu sa "radikalnim sljedbenicima selefizma" u BiH te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja i ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj bezbjednosti BiH, smještena pod nadzor u Imigracioni centar i u najskorije vrijeme će biti udaljena iz BiH.

"Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane aktivnosti iz svoje nadležnosti u vezi kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos zaštiti bezbjednosti BiH", istakli su u svom saopćenju.