Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrvati ne placaju RTV taksu a 33% je zaposlenih hrvata na BHT I FTV gasi sve odma nemoramo nista imati
Podrska ovom covjeku, Konakovic je jasno rekao prije par mjeseci da hoce da stavi svoje ljude koji ce pratit njegovu politiku na Federalnoj. To je direktno gusenje demokratije i slobode medija
Fazon je u tome što Dinokio hoće da postavi svoje ljude da on i njegova savjetnica kontrolišu uređivačku politiku Federalne televizije i tako uvedu potpuni medijski mrak i stvore režimski medij kao što su njihovi portali bez adrese i bez potpisa urednika.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Postoje dva uslova da bi poceo placati taksu, da rtrs vrati dug i placa svoj udio ili da se srbi otpuste sa bhrt i na njihovo mjesto uposle ljudi koji cijene drzavu koja ih hrani. Do tad ne dam marke.
Pored ta dva uslova, evo i treci od mene: da je normalan program da se ima sta pogledati da znam sta placam. Ovako, dosta vise patriotskog socijalizma da od mojih para onaj Karinamehmedovic ima sluzbeno vozilo, vozaca, reprezentacije, iphone, odmore... Ako za 12 KM Netflix moze da igra za mene sa drugog kraja svijeta, sto ne bi ovi mogli za 7 KM.
Ugasit i ispocetka gradit televiziju...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Fino,tuzite kantone,tuzite rtrs,pa kom obojci kom opanci,nesto ce se rijesiti!
Napraviti cistu bosnjacku televiziju i gotovo Hrvate ne interesuje nista zajednicko svakako pa ne zele ni dam im djeca idu u istu skolu sa Bosnjacima osim gdje moraju Mi smo kod njih svakako na ignore gdje su oni u vecini Sta mi cekamo ?
Tzv. hrvati su ovdje kusur od plemena i svakako ih ovdje uskoro neće biti. Kod tebe su mali problemi velika briga, izuzev ako ne trollaš.
Jarane, zaštitite signal, znači kodirajte, a onda prodajite ključeve za gledanje, kao što svi rade, od toga možete odlično živjeti jer će navala za gledanje FTV i BHRT biti neviđena!
Prvo:naplacivanje RTV takse preko KATV operatera bi znacilo isto onakvo otkazivanje usluge korisnika kao sto se to vec uradilo sa fiksnom telefonijom.Drugo:neki kadrovi Hrvatskog medijskog servisa,RTV HB ,Vecernjeg lista vec su buduci uposlenici i dio menadzmenta treceg javnog emitera koji ce RTV taksu naplacivati upravo preko EP HZ HB u ta 4 kantona.Samo kazem.
E neka ste se vala dogovorili, da konačno direktor bhrt-a može dobiti svojih zasluženih 5 hiljada a i da njegovi savjetnici, dobitnici najvećih priznanja vrs-e mogu dobiti po svoje zarađene 4 hiljade.
onog momenta kad počnu svi plaćati taksu i ja ću a do tada vas svakako odavno i ne gledam.
BHRT prvo treba promjeniti uređivačku politiku. Nemožeš trabunjat o nekakvim temama unutarnjoj BiH, pljuvat po drugima, mjenjat direktore bez poslovnika, plaćat nekakve emisije i suradnike koje ne gkeda niko, kupovat jeftine serije na turskom, reprizirat filmove, niskobudžetne kuhare itd, i očekivat pare!! Ugasit javni servis bi uštedjelo puno para. Novinare neka traže poso na N1, Al jazziri, cnn, novoj, prvoj,... Samo, tamo je privatnik. Mora se radit
Podrška Šabiću , podrška FTV.
Kod zapošljavanja na BHRT i FTV mora biti nacionalni balans, a pretplatu plaća ko hoće,znači dobrovoljno. Gdje to još ima??
I kažu država, kakva crna država rade šta žele ...
kad bude tv kanal na hrvatskom jeziku u sklopu javnog servisa, tada ce te dobiti pare od 4 kantona, do tada imas mahanje
U jbg koja je razlika...kao sad ne razumijes sta pricaju ? Razlika je samo sto kazu kasika a na hrvatskom zlica
Slažem se. Još tome treba pridodati da uređivačka politika na tom kanalu mora biti prohrvarska a ne kao na FTV. Što će nam hravski jezik ako će uređivačka politika biti probošnjačka. U koalicijskom sporazumu HDZ-a i Trojke kao jedna od točaka stoji reforma javnog RTV sustava. Bumo vidjeli što će od toga biti
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
I oni koji su uposlenici TV ne plaćaju taksu.
Sto nenaplatite od Telemaha, Telecoma sva tri i ostalih operatera jer 99% stanovnistva od njih preuzima prenos kanala.
Pise li koja su to cetri kantona u fedraciji gdje se ne naplacuje RTV-taxa, Kad ih ovaj glavonja spominje neka ih i imenuje
Zašto BHT jednostavno ne obaveže kablovske emitere da im plate pretplatu po korisniku, a kablovski emiteri neka dignu cijenu usluga, ograđujući se da su primorani, tako bi naplatili pretplatu od svih korisnika kablovskih usluga u državi, a ono što je na "ribljoj kosti" je svakako zanemarivo.
Onda ti kablovski emiteri ne kupovali program od BHR ta a ne možeš ih prisiliti na to izuzev opet u ovih 5 kantona gdje se pretplata plaća