Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Krcmi i radi ko sta hoce.
Ja sam zelenaš i protiv sam HE, samo cvijeće i da nam bude lijepo. Eto sad idem da založim hladno je.
kod nas se sve osporava,u Austriji ako pogledati google maps vidjt cete da na par kilometara rijeke koja tece kroz villach prema granici Slovenije ima 5 ili 6 brana....a tako je u cijeloj Austriji,voda je max iskoristena ,svako par kilometara je jedna brana i ogromni nasipi ,gradovi su ispod nivoa rijeka...
Udruga Zelenih,nisu nikada organizirali prosvjede u Konjicu zbog izgradnje ove brane..sve druge su osporavali koje ih manje ugrožavaju...nisu imali ni primjedbi kad je Tito zabranio Neretvi da teče od Konjica do Mostara.
@funnybrothers:D, jbg, a kako bi ti imao struju da punis pametni telefon, a osim toga Joza je imao geologe i inzinjere, koji su zavrsavali fakultete gdje nisi mogao dobiti diplome na lijepo oci.
To će oni injektirati ubrizgavanjem betona pod pritiskom u pukotine.
Ozbilje naznake da je dio projekta realizovan na dijelu drugog entiteta FBiH. Koji je to drugi entitet FBiH?
Nisi razumio taj dio teksta. Gradnjom se presla i medjuentitetska linija, odnosno na teritorij koji nije obuhvacen nikakvim dozvolama, jer dozvole koje imaju dala su im RS tijela. A inace, ove politicke dozvole u entitetu RS su jako vjerodostojne.
Joj klixe, kada kopirate tekst barem spojite redove...
Nermin Neko Nikšić & CO ništa o ovoj bespravnoj izgradnji. Ovo može uzrokovati smrt desetine hiljada ljudi nizvodno i odgovorni šute.
Kakve veze ima Niksic sa ovim...!!!
Da imamo svijesti imalo sve hidrocentrale ovog tipa bi srusili. Ostaviti one koje su ranije izgradjene zbog snadbijevanja. Ove nove su svakako u vlasnistvu tajkuna koji su bogatstvo stekli pljackajuci nas.
Ti ne znaš šta pričaš. Ti kao ona Kusturica ti bi rušio. Bravo momak. Ako si protiv gradnje ovakvih objekata, pristaješ li da plaćaš 3x-5x skuplju struju koja se kupuje na tržišti? Jesam apsolutno za hidrocentrale, pogotovo reverzibilne koje su danas najbolji mogući način čuvanja energije, ali ovaj projekt smrdi na 100km. Brane ne propuštaju tek tako vodu. A kad vidim EFT i Vuka Hamovića, sve mi je jasno o čemu se ovdje radi....