Brzi odgovor 24
2

EUFOR na aerodromu u Sarajevu izveo kompleksnu vježbu, održavala se tokom noći

V. K.
U sklopu vježbe "Brzi odgovor", EUFOR je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo izveo kompleksnu vježbu koja je uključivala osiguranje strateške lokacije i demonstraciju sposobnosti EUFOR-a da djeluje noću.

Kako je naglašeno iz EUFOR-a, ali i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, događaj je nadgledao načelnik štaba EUFOR-a brigadni general Herbert Sailer.

Ovakve vježbe omogućavaju EUFOR-u da unaprijedi svoje vještine i pruži bolju podršku našim partnerima u BiH i Oružanim snagama BiH. EUFOR je posvećen partner u BiH i nastavit će testirati i poboljšavati svoje procedure kako bi uvijek bili u pripravnosti. Međunarodni aerodrom Sarajevo, kao strateški objekat od ključne je važnosti za sigurnost i stabilnost države te osigurava brzu reakciju i mobilnost u kriznim situacijama.

Nešto ranije, iz EUFOR-a su saopćili kako će građani 11. septembra vidjeti pojačano kretanje vozila EUFOR-a na putevima širom BiH, a sve u sklopu vježbe Brzi odgovor 24.

"EUFOR će nastojati da osigura da građani što manje osjete aktivnosti tokom ovog perioda. EUFOR je snažan, sposoban i pouzdan partner bh. vlastima i ostaje opredijeljen da im pruži podršku u održavanju sigurnog i sigurnog okruženja", saopćeno je.