Bageri i kamioni
0

"Euro-asfalt" svu tešku mehanizaciju stavio na raspolaganje u poplavama pogođenoj Jablanici

S. Š.
Firma "Euro-asfalt" od petka je stavila sve svoje resurse na raspolaganje područjima u Hercegovini koja su pogođena prirodnom katastrofom.

Ekipa "Euro-asfalt" je u Jablanici gdje je provela i gdje će i danas nastaviti pomagati sela koja su najteže pogođena poplavama.

"Teška mehanizacija naše kompanije, bageri i kamioni, kao i tim naših uposlenika od jučer su u Jablanici gdje su proveli i noć - mjestu koje u ovom trenutku treba svu pomoć koju im možemo pružiti kako bi se izborili sa nesagledivim posljedicama razornih poplava, bujica i odrona koji su ih zadesili", kazali su za Klix.ba iz "Euro-asfalt".

Osim u Jablanici, ekipe kompanije upućene su i u Fojnicu koju su, također, zadesile razorne poplave.

"Reagovali smo na prvi poziv u pomoć, kao mnogo puta do sada. U ovom trenutku mnogi gradovi trebaju našu pomoć, pratimo upute i zahtjeve specifične za određeni grad. Jablanici su neophodne teške mašine, to smo odmah osigurali i stavili na raspolaganje Civilnoj zaštiti. Trudimo se ne oglušiti se i ne zanemariti druge apele za pomoć pa smo jučer primili poziv ka pojedinim fojničkim naseljima, uputili veće količine vode za piće", dodali su iz kompanije.

Novac ugroženima se može donirati putem poziva na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i kroz direktne uplate na žiro račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 otvoren kod ASA Banka d.d. Sarajevo.