Komentari (175)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evropa nas je izdala 100 puta, a mi i dalje trčimo da budemo njihov vazal. Nemamo mi tamo šta tražiti. Poljednji rat je bio dokaz da su naši preci bili upravu kada su tim zločinačkim inkvizitorskim istočnim i zapadnim crkvetinama okrenuli leđa i radije primili Islam nego da služe đavolu.
A gdje bi se ti okrenuo kada geopoliticki pripadas toj Evropi, a fukara si i bijeda vise zbog svog mentaliteta nego zbog te iste Evrope? A to da su radije primali islam, onako iz ubjedjenja je preduboka tema za klix
Mi historijski geopolitički nismo pripadali nigdje. Svi su nam bili dušmani i neprijatelji osim Dubrovačke republike još od 1180. godine. A Islam nismo primili iz ubjeđenja, nego inata, da se pridružimo Turcima i osvetimo Vatikanu koji nas je ostavio na cjedilu, da sami branimo Evropu od 1389. - 1463. Ne kontaš ti naš mentalitet, da bismo radije golo goovno pojeli nego da nam neko tutori...
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
I sad bosanci vise vole turke i zaboravljaju ko su i sta su, slave osvajace i agresore koji su ih pokorili... zaboravljaju da su imali kraljeve, kraljice, i sve im pocinje od vremena kad su mali brkati debili upali u Bosnu i silovali sve sto su stigli, jos uljepsavaju ta osvajanja ko da su im turci spasioci
Ne znam na koga misliš kad to govoriš. Uvijek je bilo poltrona. Problem je sto smeta Islam, a Islam nam je uveo disciplinu i vjeru u Jednog. Nažalost, problem je što običan čovjek ne izučava Islam, nego ga sluša od onih koji žele vladati.
A onda su '92 potomci "brkatih debila"...još brkatiji i mrkiji prešli Drinu i ponovo upali u Bosnu i počeli silovati ali i ubijati sve što stignu....uglavnom DNK je čudo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovaj je sve spomenuo osim da u to vrijeme su ljudi vjerovali da je zemlja ravna ploča, primitivizam i neznanje na svakom ćošku, nekultura i nikakav tehnološki napredak.Ljudu nisu znali šta se nalazi iza brda a govorite o odnosu Evrope i BiH ???nigdje veze!
Larte su postojale , i nastavljene biti usavrsavane na Zapadu… odakle su Turci dosli, stalo sve na istom sistemu 3 stoljeca , zaro su i propali.
Gdje se mi vraćamo.. Europa je mirno gledala i nas dolazak na Balkan i nas odlazak po svijetu 90tih...jebiga nije bilo Facebook a
Mi nismo bili ni katolici ni pravoslavci vec je velika većina naroda bila za Vatikan pagani. Turke ne mogu smisliti. Samo im hvala sto su nam (paganima) donijeli Islam kao sto su i Arapi njima. PS. najbolji dokaz da oni nisu nikog tjerali da predje na Islam su brojni manastiri po nezavisnom Kosovu
A Bošnjaci i dan danas slave osvajače. Perverzno.
Dragi novinari, molim vas, pogledajte definiciju riječi "beneficija" na bilo kojem od zvaničnih bh. jezika. Ne mislite na engleskom jeziku dok pišete tekst.
Malo se pretjeruje sa ulogom i važnosti srednjovjekovnih balkanski državica kroz historijski aspekt. Ipak su to bile samo male, nekonstantne i labave privatne prčijice tadašnjih bogatuna, vlastelina. Nijedna nema presudnu ulogu na današnje stanje. Kako u ta doba tako i danasi vidimo da što su manje to su privatnije i lopovskije.
Pohvala za članak! Vrhunski intervju sa stručnjakom, bravo!
“ Po odobrenju jednog vjerskog lidera, sultan je ubio kralja i pored obećanja koje je dao vezir.” gradimo povjerenje i drzimo data obecanja since 1463.
Niste vi Bosnjaci promijenili samo vjeru nego i imena i obicaje. Sta je narod bez obicaja i neceg sto samo on bastini? Onda narodi ne bi ni postojali kad ne bi toga bilo. Odbacili ste sve predotomansko i tako zivjeli stoljecima. Okupator je uspio u onom sto je htio a to je da vas izbrise. Ne moze sad i Tvrtko i Mehmed Fatih jer iskljucuje jedno drugo.
a šta je sa vlasima koji su dugo bili bosanski pravoslavci pa su sada srbi u BiH? pitam za komšiju
A koji to narod ne mijenja svoje običaje, ne nestaje da bi nastao novi? Ti vjeruješ da su Srbi živjeli od kenozoika do danas, jel de?
Kad je TITO umro zna se gdje su Granice bile i ostale poslije Jugoslavije, i zna se koje sta i kojeg Porijekla.Most u Mostaru nije Hrvatski sto je reko Franjo Tudjman nego Bosanski,Piramide u Visokom nisu Srpske sto je reko Vojislav Seselj nego Bosanske.I mi smo Bosanci koji smo za Bosnu i Hercegovinu bez ljevo i desno tako ce i da ostane Entiteti su samo izmisljotine u Drzavi.
Kao i danas, slična politika - kompleksni period unutrašnjog sukobljavanja plemićkih porodica, jedni radili za osmanlije (kao npr. Kosače), drugi za papu. To što je bio posljednji bosanski kralj, ne znači i da je radio u interesu naroda. Tomašević i njegov otac su u cjelosti radili za Papu, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo pripadnika crkve bosanske. Morali su bježati pod zaštitu Herceg Stjepana jer su im vladajući Kotromanići oduzimali imovinu i pokrštavali ih.
Koji glupi naslov... ćuj Evropa mirno gledala, tad nije ni postojala Evropa kao neka zajednica samo države koje su bile više manje posvadjane i u medjusobnim ratovima.
Ne bi dao islam za stotinu bosanskih kraljeva, kao ni jedan čovjek musliman!
Odakle si? Iz jajca!
Nekad smo imali jednog a danas tri despota.Puno smo napredovali.