Planirano budžetom
111

FMUP nabavlja 10 novih službenih vozila i dva kombija, Isak kaže da će biti još nabavki

A. Ku.
Foto: Facebook/Ramo Isak
Foto: Facebook/Ramo Isak
Nakon što je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) nabavila 19 novih automobila vrijednih 1,6 miliona KM u nabavku novih vozila kreće i Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova (FMUP).
U Javnom pozivu objavljenom 12. augusta ove godine navodi se da će plaćanje biti izvršeno iz Budžeta Federacije BiH za 2024. godinu.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova nabavlja ukupno 12 vozila, odnosno osam službenih motornih vozila niže srednje, dva kombi vozila, jedno terensko vozilo niže srednje klase i jedno motorno vozilo niže srednje klase.

Iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova su za Klix.ba kazali da je riječ o nabavci koja je planirana budžetom za 2024. godinu te ističu da nije riječ o vanrednom javnom pozivu.

"Vozila neće biti korištena za Kabinet ministra, nego za Policijsku akademiju, Inspektorat za nadzor rada agencija i unutrašnjih službi za zaštitu ljudi i imovine i zaštitu od požara te za službe za ishranu polaznika Policijske akademije, održavanje objekata i motornih vozila. Vozila koja se trenutno koriste su stara približno 20 godina", kazali su nam iz FMUP-a.

Pozvali smo za komentar i ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka koji nam je kazao da je nakon realizacije ove nabavke vozila planirana još jedna. Razlog tome su nova upošljavanja i širenje kapaciteta ovog ministarstva.

"Vozila koja sad nabavljamo su za potrebe Policijske akademije i još nekih resora i potrebna su za neometano funkcionisanje. Planiramo nabavljati još vozila, jer sa ovim vozilima nećemo zadovoljiti sve potrebe kako bi ministarstvo moglo nesmetano funkcionisati i raditi", kazao je Isak.