Saopćio planove
616

Forto čestitao damama 8. mart pa poručio: Ja sam premijer konkretnih mjera

D. Be.
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto odlučio je na drugačiji način čestitati Međunarodni dan žena - 8. mart, a tokom trominutnog obraćanja iskoristio je priliku da poruči da je on "premijer konkretnih mjera".

Forto je kazao da uvodi novu političku praksu na način da će ubuduće 8. marta saopćavati realizirane i planirane mjere Vlade Kantona Sarajevo.

"Umjesto pukih čestitki, želim uvesti praksu saopćavanja konkretnih mjera koje su poduzete u prethodnoj i koje će biti poduzete u godini ispred nas. Ovo je naša zajednička borba i dok sam ja premijer Kantona Sarajevo, obećavam da ćemo biti predvodnici te borbe", poručio je.

Premijer Edin Forto povodom 8. marta - konkretne mjere, a ne samo čestitke.

Premijer Edin Forto povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena - konkretne mjere, a ne samo čestitke.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Monday, March 7, 2022

Forto je zatim nabrojao mjere za dame, poput porodiljske naknade od 1.000 KM mjesečno, zatim o uvođenju HPV vakcinacije...

“Želim uvesti praksu da saopćimo što je ispred nas. S obzirom na to da znate da sam ja premijer konkretnih mjera i da je ovo vlada konkretnih mjera, prvo želim saopćiti da smo donijeli odluku da u svakoj srednjoj školi osiguramo besplatne higijenske uloške. Ova mjera će biti realizirana već od septembra”, poručio je Forto te objasnio koja dva problema se napadaju.

Također je kazao da će biti i drugih mjera, poput borbe protiv nasilja nad ženama i osnaživanja žena u biznisu i politici.