Komentari (153)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvi rok određen za gašenje analognog emitiranja televizija u Evropi bio je 1. decembra 2011. godine. Drugi rok je bio juni 2014. godine, a kako ni ovaj rok nije bio ispunjen, obvezujući rok za Bosnu i Hercegovinu bio je onaj koji je odredila Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU), a to je 17. juna 2015. godine. Do tad su sve zemlje bile obvezne preći na digitalno emitiranje. Međutim, u slučaju Bosne i Hercegovine to se nije desilo.
I onda kažu trebali su prvo s BiH dogovoriti sve oko granice pa onda graditi most. Hebo je se tko je s BiH išta dogovorio.
"Druge zemlje mogu u slučaju smetnji koje prouzrokuje analogno zemaljsko emitovanje javnih RTV servisa tražiti od Agencije da naredi gašenje tih predajničkih lokacija, što je, prema međunarodnim obavezama, BiH dužna uraditi", naglasila je Čolić. Usporedbe radi, Hrvatska prelazi na sistem DVBT-2, a u medijima se često navodi da javnim emiterima u Bosni i Hercegovini "prijeti mrak" i da se nalazi u tzv. radiodifuznom kamenom dobu.
Ha ha ima da se pogase svi bosanski programi. Bagra nesposobna potpiše ugovore a niti jedan ne može ispuniti.Isto su tako potpisali CEFTA program dala im Hrvatska 3 godine da se prilagode, plakali bošnje i dobili još 2 godine. Od nove godine sporazum se počinje primjenjivati a bh nije ni mrdnula. Plenković prije par dana najavio da daljnjeg odgađanja neće biti a bh bi gubila do milijarde godišnje. I opet kriva Hrvatska ili neko drugi , ma samo gazi i ne žali.
Meni nije jasno:Ko je potpiso sporazum da RAK po zahtjevu Hrvatske mora ugasiti komercijalne medije a da nije nista uradio da do tog nedodze.Jeli RAK?Imali ova drzava ikakvu moc osim da ispunjava zelje drugih i da domacim cinovnicima isplacuje razne benefite a njoj kako bude.
Ko ih hebe ništa ne treba otklanjati.
ovako izgleda drzava pod vodstvom nesposobnih, poturchenih bahlijandera.
Eeeej pa mi EURO ne mozemo gledat, Ejjjj. Al koliko je ovde narod glup, ja da sam predsjednik ja bi vam svima masno naplacivao za TV a ne bi vam dao ni 1 program. Jer ste glupi i moze mi se.
Cuj sda trazi od raka da rijesi probleme koje je izmedju ostalih i ona sama proizvela. Hoce li se opet nasi politicari razletat po svijetu da isprose i digitalizaciju kao sto prose vakcine i hurme?
Na tv-u ili ide muzika, ili plejka, ne sjećam se kad sam išta pogledao, i bolje je.
Koga zaboli. Ko živi u pograničnim mjestima i ima DVB-T2/h.256 ugrađen u tv-u gledat će hrvatske programe. Milina je gledat sliku koja je čista kao suza. Tu je i kablovska tv. Samo gasi i ne osvrći se puno.
5 G U Hrvatskoj = katastrofa na jesen, biće ,korone' od delta do omega soja.
Kupio sam novu "riblju kost" antenu, jel mogu fatat tu 5G :))
mozes 😝...
Pa jbte kasnimo u svakom segmentu a krenuli smo negdje na neki put. Sad pljušte međusobne optužbe, a vjerovatno nije bolo donacija po ovom pitanju
Ko normalan gleda naš tv program?
A šta.. , kao ovi što svakako ne gledaju TV ko biva i ne treba nam, to da bi opravdali nesposobnu vlast noja nas ožito stalno vraća u srednji vjek ili ako vi ne gledate ne treba niko, TV mora biti pa neka gleda ko šta hoće,ovo je bruka kolko mi zaostajemo u svemu zbog naših vlasti. ebo im srbin i hrvat i bošnjak i ostali svu familiju, pocrkali
U pm kako će ezdea voditi kampanju za izbore...pa jedno 95% glasačkom tijela ezdea još uvijek gleda tv ''preko žice''
Otkad komercijalnr televizije imaju obavezu, i to još izuzetnu, da informišu građane? To su komercijalne stanice, njihov cilj je zabaviti i prodati sadržaj, i to naplatiti...