Sastanak u MO
172

Generalica McGaha potvrdila opredijeljenost NATO-a za podršku Oružanim snagama BiH

FENA
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je u nastupnu posjetu brigadnu generalicu Pamelu McGahа, novopostavljenu komandanticu NATO Štaba Sarajevo, sa njenim najbližim saradnicima.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici ministra odbrane BiH - Mijo Krešić i Mirko Okolić.

Razgovarano je o trenutnom stanju u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, izazovima sa kojima se suočava odbrambeni sistem, te planiranim aktivnostima.

Ministar Podžić je pohvalio dosadašnji vid saradnje sa NATO Štabom Sarajevo te je poželio dobrodošlicu novoimenovanoj komandantici.

"Ne sumnjam da ćemo nastaviti kontinuirano našu dobru saradnju. Želim vam uspjeh u izvršavanju dodijeljene misije i naša vrata su vam uvijek otvorena", rekao je Podžić.

Generalica McGaha je naglasila čvrstu opredijeljenost NATO Štaba Sarajevo nastavku pružanja podrške MO i OSBiH u daljnjem procesu odbrambene reforme, kao i punu podršku našem opredjeljenju ka punopravnom članstvu u euroatlantske integracije.

Zamjenici ministra odbrane BiH Mijo Krešić i Mirko Okolić su, također, generalici McGahi poželjeli dobrodošlicu, uz konstataciju da očekuju nastavak uspješne saradnje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.