BiH
166

Gimnazija Obala: "Jačam kada s drugom ka cilju koračam"

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Učenici Gimnazije Obala danas će realizirati projektne aktivnosti pod motom "Jačam kada s drugom ka cilju koračam", a s ciljem da pruže podršku i potaknu inkluziju svih osoba koje su se našle na margini društva, same i zaboravljene.

Sav prihod od projekta namijenjen je djeci koja se nalaze na liječenju odjela za Hematoonkologiju Pedijatrijske klinike u Sarajevu.

Aktivnosti će se odvijati na otvorenom terenu Sportsko rekreativnog centra FIS, a učesnici će biti djeca iz Zavoda za specijalno obrazovanje "Mjedenica", učenici Gimnazije Obala, te gosti iznenađenja.

Ovakav vid obrazovanja predstavlja temelj za razvijanje jednakopravnosti svake zajednice.

Također, Gimnazija Obala 15. aprila realizirat će Humanitarni bazar, sa kojeg će prihod biti namijenjen djeci koja se nalaze na liječenju na odjelu za Hematoonkologiju Pedijatrijske klinike u Sarajevu.

Bazar će biti održan u saradnji sa Zavodom za specijalno obrazovanje "Mjedenica“, Udruženjem za podršku djeci i roditeljima "Budućnost“ i Akademijom mode i dizajna "Bosland".

Završna manifestacija povodom ovih humanitarnih akcija bit će upriličena 22. aprila u Domu Oružanih snaga, saopćeno je iz Gimnazije Obala.