Komentari (124)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek se konacno vise zna datum.
Sama Rezolucija neznaci nista .ako se ne ukinu..posljedice nastale zlocinom Genocidom.
Za početak biti pismen: Rezolucija - rezolucija neznači - ne znači nema tačke nakon ništa - nastavljate rečenicu nakon “ne ukinu..” brišete dvije tačke Genocidom - genocidom
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Da nije bilo Genocida nebi bilo entiteta Republika Srpska. Na području sad tog entiteta odlučivali bi i oni koji su pobijeni i etnički odstranjeni. Ne bi se donosili zakoni kakvi se sad donose. Cilj Genocida je bio jasan a to je da se Bošnjaci istrijebe sa tog područja i da se više za ništa ne pitaju. I sad bi ko trebalo šutiti i pomiriti se kao neko je to uradio i gotovo. Ništa nije gotovo i neće biti. Vratiće se svako na ono što mu je uvjek pripadalo.
chedaalju nije nas vise brojno, nego procentom. Kazu karma je kuccka. Ono sto ste htjeli nama, desilo se vama. za 200 godina nece biti 10 srba u BiH vise vas umire nego sto se radjate
a evo i za drugog chedalja nesto, 9. janaura nije bilo price o rs nego ste htjeli BiH da pripojite velikoj smrdiji . I nigdje se ne pominje tu entitet rs jer je on napravljen u decembru 95. , nego o sr bih.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Xapamte fa nema nists of ovog
srbija ce uspesno odoleti pritisku i spreciti izglasavanje te sramne rezolucije o nepostojecem genocidu
Srbija treba da otvori zapisnike narodne odbrane i da pokaze svijetu da je lazno optuzuju...
evo ja da ti kazem sad… da bog da se tvojoj majci desilo sve ono sto su radili zenama u srebrenici. pa ako niste nista radili ko sto i kazete nece joj se onda nista desit😊
Bošnjaci su učinili stravične zločine nad Srbima, krajnje je vreme da se pokrene i ta rezolucija pa da i njih proglase za genocida narod.
Sto ste nas napadali ? Isto da ti udjem u kucu i tucem cerku, i kazem sto se branila ja sam zrtva sad ?
Svaki zlocin je u toku rata identifciran. Snage bosanskih Srba ucinile su 90% zlcina, na odlicnom drugom mjestu snage bosanskih Hrvata...
Srbi nisu genocida narod, ne možete nam to pripisati.
Naravno. Medjunarodno pravo iskljucuje tu mogocnost. Na tome insistiraju jedino ovi iz Srbije...pa se kao brane od toga. Ni Njemci pa ni Jevreji nisu genocidan narod..
Rezolucija je samo pokušaj da Srbiju spletu na svome putu
Rezolucija je samo pokušaj da Srbiju spletu na svome putu
Rezolucija je samo pokušaj da Srbiju spletu na svome putu
Vučić neće imati priliku da danas govori u UN-u! Ali može kafu popiti negdje u blizini zgrade UN-a!
Rezolucija će biti izglasana, što je i najpravednije, ali će na žalost donijeti samo još veći nemir medju narodima. Ne možeš biti pametan u ovome.
odoše ovi iz šumske i bez žaba i bez aligatora..
Rezolucija je pobjeda civilizacije nad zlocincima i njihovim negatorima koji su sve glasniji. Da nije bilo negiranja i politickog orgijanja nad zrtvama, do ovoga ne bi trebalo ni doci, jer sve je vec jasno, presude su pravosnazne.
Sav Srpski narod ce 23. Maja biti uz Aleksandra Vucica s postovanjem prema drugim zrtvama zrtve su zrtve ali Srbija nije Genocidna
a gdje pise nepismeni SNS-ovac da je srpski narod genocidan osim u izjava političara iz Srbije ?
Rezolucija se mora donijeti, kako bi medjunarodna zajednica imala osnova da zvanicno osudi negatore i uvede sankcije za takve osobe, a tajming je bitan kako bi na 30 godina od Genocida mogao doci i Generalni Sekretar da s epokloni zrtvama i izrazi saucesce prezivjelim i njihovim porodicama. To je civilizacijski cin.
Haj sa bozjom pomoci
Moramo znati i zapisati u historijske knjige ko je počinio genocid u Srebrenici! Sve buduće generacije to moraju znati i izvještavati! To je jedini način da se pomirite sa prošlošću i pogledate u budućnost! Klix dobro pise: Pripadnici vojske i policije bosanskih Srba su u julu 1995., nakon okupacije Srebrenice koja je bila proglašena zonom pod zaštitom UN-a, planski i sustavno pobili više od osam hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka, dok su žene i djecu protjerali iz enklave.