Odluka gradonačelnika
99

Grad Doboj će izdvojiti 100.000 KM za pomoć poplavljenim područjima u BiH

V. K.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Povodom katastrofalnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Sevlid Hurtić, održao je hitan razgovor sa gradonačelnikom grada Doboja, Borisom Jerinićem.

Sastanak je održan kako bi se koordinirale daljnje aktivnosti u pružanju pomoći najugroženijim područjima. Gradonačelnik Jerinić je tom prilikom najavio da će iz budžeta Grada Doboj biti izdvojeno 100.000 KM za ugrožena područja pogođena poplavama.

Ministar Hurtić i gradonačelnik Jerinić zajednički su apelovali na sve načelnike i gradonačelnike općina i gradova širom Bosne i Hercegovine da slijede ovaj primjer i izdvoje sredstva iz svojih budžeta kako bi zajednički pomogli onima koji su pretrpjeli najveće gubitke uslijed ove prirodne nepogode.

Ova solidarna akcija predstavlja važan korak u mobilizaciji resursa na lokalnom nivou s ciljem osiguranja što bržeg oporavka zajednica pogođenih poplavama.

Ministar Hurtić je naglasio da je u ovim teškim trenucima važno pokazati jedinstvo i solidarnost te da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice nastaviti blisko surađivati sa svim lokalnim i državnim institucijama kako bi se pružila potrebna pomoć građanima.