Zbog Hezbolaha
66

Gradonačelnici sa sjevera Izraela bijesni na vlast: Napustili ste nas i žive spalili

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ministar obrazovanja Yoav Kisch i načelnik Glavne komande fronta navodno održali su žestoki sastanak s gradonačelnicima sjevernih gradova, a općinski čelnici ljutili su se na Kischa zbog, kako su smatrali, jučerašnjeg IDF-ovog nedovoljnog udara na Hezbolah

Gradonačelnici smatraju da izraelski napad nije uspio dovoljno u ponovnom uspostavljanju odvraćanja.

Predstavnici Ministarstva obrazovanja na sastanku su gradonačelnicima sjevernih gradova rekli da će njihove zajednice dobiti podršku na temelju potreba svake pojedine općine, prenosi Kan.

Pogranični gradovi trebali bi uskoro odlučiti hoće li ponovno otvoriti svoje škole ili će se nastava održavati na drugim mjestima zbog sigurnosne situacije.

Predsjednik regionalnog vijeća Mateh Asher Moshe Davidovitch napao je Kischa rekavši da neće ponovno otvoriti škole koje nisu u potpunosti zaštićene, kaže Kan.

"Završio sam s predstavom. Školsku godinu ne započinjemo na nezaštićenom mjestu. Nećemo dopustiti još jedan Majdal Shams. Stanovnici će patiti zbog ove odluke, ali kasnije će biti zahvalni što niko nije povriješen. Jučer ste nam pokazali koliko nas prezirete", rekao je Davidovitch, prenosi Kan.

Kazao je da vladi nikada neće biti oprošteno.

"Činjenica da ste nas napustili i žive spalili ostat će zauvijek zabilježena. Napuštate nas i bacate psima. Stanovnici vam nisu bitni. Odlučio sam da više neću komunicirati s vladom. Vikali smo, a ništa nismo dobili. Ovo govorim u ime svih općinskih načelnika. Nije me briga ni za što osim za naše stanovnike — djecu koja mokre u krevet od straha, stanovnike koji su poginuli u ovom ratu", izjavio je Davidovitch.