Programski cilj
0

Gratz: Izgradit ćemo u Centru kompleks po uzoru na Safet Zajko

A. Ku.
Foto: DF
Foto: DF
Kandidat Demokratske fronte (DF) za načelnika sarajevske općine Centar Dennis Gratz objavio je video, u kojem kao svoj programski cilj predstavlja izgradnju novog sportsko-rekreativnog kompleksa u općini Centar, na području parka Betanija/Jezero.

Gratz ukazuje na problem odsustva sadržaja za djecu na području općine Centar, zbog čega su djeca prinuđena da se igraju na vrlo nesigurnim lokacijama, poput zapuštenih platoa i ulica, ili su prinuđena da budu kući, uslijed čega im se uskraćuje prilika da razvijaju svoje potencijale.

Poručio je da će, ako bude izabran, krenuti u rješavanje ovog problema, uz ostalo kroz izgradnju sportskih terena u svim mjesnim zajednicama i masovnu izgradnju dječijih igrališta.

U videu, u kojem predstavlja svoju viziju promjene, Gratz pravi poređenje između aktuelnog stanja u parku Betanija/Jezero, s jedne strane, i sportsko-rekreativnog kompleksa Safet Zajko, koji sadrži kapacitete za cijelu porodicu, djecu i omladinu, penzionere, sportiste i rekreativce.

Gratz zaključuje da bi izgradnja kompleksa po uzoru na Safet Zajko učinio općinu Centar znatno ljepšim mjestom za življenje.