Komentari (295)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svima puna usta turizma a niko nista konkretno da poduzme
@maksuz0baksuz Turizma u RS-u ?!?!! Hahahahahaahahah
@SELAMsaDRINE klanjaj na drini ako smijes.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
nezna stoka ovjde cijenit mater svoju, da ne pricam o ostalim stvarima...
@katastrofa1000 jest pogotovo kršćanske vile koje balije svojataju
@SELAMsaDRINE Kompletna istoc.Hercegovina sablasno prazna, sa porusenim kucama, pokojim starcem, i putevima ko od pre 100god. Omladina pobegla na mrski zapad, i sada se crveni kada ih domacini upitaju ko su im bili ocevi i braca. Eto to ste vi , i to ste ostavili svojoj deci u amanet....
u stanju kao i država
Prvo cudi da je trebalo proci 90 godina da se vila proglasi nacionalnim spomenikom. Drugo:Objekat jeste raskosan,vidi se ,ali onakvih kuca i fasada ima na desetine u svakom BiH gradu,pa me zanima sta je u njoj licilo na spomenik.
Vijek nekog objekta iznosi 100 godina.U nekim zemljama uz datum otpocinjanja gradjenja stoji rok za njegov zavrsetak, te datum uklanjanja objekta.(a on je 100 godina od dana upotrebne dozvole).Zato svi objekti u ovakvom rusevnom stanju a koji nisu pod zastitom drzave i nisu kulturni i istorijski rariteti,trebaju se ukloniti o trosku vlasnika-nasljednika ukoliko nisu spremni ishoditi nove dozvole za ostanak zgrade i vrsiti potrebne gradj.zahvate.
Haunted house 100%
Evo u Sarajevu u Trnovskoj 9 postoji jedna od najljepsih Austro-Ugarskih vila, sagradjena 1899-1901 koja propada i u kojoj je jedan stanar umalo izgubio zivot prije par godina propadajuci kroz pod. Vjerovatno neki od "gu*onja" cekaju da se sama srusi pa da izgrade nesto na toj lokaciji, a niko se ne pita sta je sa bivsim stanarima koji se vec 25 godina vuku po gradu kao podstanari. Zalosno!
Cekajte prvo da snime film o Radovanu Karadzicu pa ce onda raditi nesto korisno. Strasno
Od para koje ce zaraditi na filmu ce obnoviti vilu, isplatiti dugovanja budzetskim korisnicima, spasiti zdravstveni i penzioni fond od bankrota, i jos ce im ostat para za trebinjski aerodrom, autoputeve, mostove, i sve ostalo sto su planirali. Znas da oni snimaju samo blockbustere.
Kompletna istoc.Hercegovina sablasno prazna, sa porusenim kucama, pokojim starcem, i putevima ko od pre 100god. Omladina pobegla na mrski zapad, i sada se crveni kada ih domacini upitaju ko su im bili ocevi i braca. Eto to ste vi , i to ste ostavili svojoj deci u amanet....
Vlada entiteta je poznata po očuvanju nacionalnih spomenika. Najviše vole pripaziti džamije stare preko 450 godina.
@Zilot Po rušenju UNESCO spomenika su poznati srbi (Ferhadija), hrvati (Stari most) i ISIL (razni spomenici). Drugi izgleda vole okupatorske spomenike jer ih uglavnom čuvaju...
Vidi ti to, sve cigle na broju, a da je vila na prostoru gdje dobre bošnje slobodno vršljaju, prodali bi oni sve do zadnje cigle
Poturi htjeli imati austroBugarsku vilu, što džamiju ne sagradiše, hadzije i ku.ci
Sta sad treba uloziti 2 mil na rekonstrukciju ...
ne mere opepelit vili zukic amira
Nema pametnijih stvari za dati budzetske pare, nego spasavati ruine... Mozda da predloze povecanje nekog poreza ili dodatni namet, pa da jos i preko toga uzmu koju markicu od naroda.
Kod tebe evolucija stala na pola puta?
kad zamislis da je neko u taj vakat imao ovakvu kucu i da je u njoj zivot vrvio ... ocarana sam njenom ljepotom.
Bas lijepa vila..kao neki dvorac. Steta sto nije uredjena :/