Nakon odlaska Hajdarević
1k

Haris Zahiragić položio zakletvu i zvanično ušao u Skupštinu KS

N. V.
Haris Zahiragić polaže zakletvu
Haris Zahiragić polaže zakletvu
Član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić položio je danas zakletvu i zvanično postao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Haris Zahiragić je, položivši zakletvu pored još uvijek aktuelnog predsjedavajućeg Mirze Čelika, popunio prazno mjesto u Skupštini KS, a nakon odlaska Samre Ćosović-Hajdarević. Ona je mandat predala zbog, kako je kazala, nedostatka vremena za porodicu i struku.

Po pravilu mandat ide narednom kvalifikovanom kandidatu sa SDA liste, a Zahiragić je do skupštinskih klupa došao nakon što su tri osobe prije njega odbile mandat.

Prvi je bio Hazim Bahtanović koji je mandat odbio isti dan pa je CIK mandat dodijelio Seniji Milišić. Nakon što ni ona nije željela da uđe u Skupštinu sljedeći je bio Senad Hasanspahić, jedan od aktera afere "Asim". Prvi koji je prihvatio mandat je četvrti SDA-ov kadar u redu za Skupštinu - Haris Zahiragić.

On u Skupštinu ulazi u trenutku kada se očekuje smjena aktuelne vlasti s obzirom na to da je već ranije formirana nova većina izlaskom Aljoše Čampare iz SDA.