Komentari (191)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tehnoloshki ne mozemo sa Hrvatskom niti Srbijom. Obzirom da sam bio pripadnik ARBiH, znam da je dobra stvar kad imash tehnologiju, mehaniku...ali za zauzimanje teritorije treba proci chizma. Koliko su navaljivali na nas a nismo imali nishta. Sad bar imamo neshto.
Pa prosli put komplet jugoslavensku tehniku imali od aviona do oklopnjaka itd i nisu mogli goloruki narod savladati. Pa sad bi ih vratili nazad preko Karpata.
Za ofanzivna dejstva nemamo ono najvanije.Avijaciju.Svaki manevar bez podrke avijacije znaio bi velike rtve.Naravno imamo sposobnost za prilagodjavanje i improvizaciju kao malo ko,ali bojim se da to nije dovoljno.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Zasto vam smeta kada Helez prica o naoruzanju armije BiH. Pa svakodnevno slusamo Vucica kako se hvali i hvali.
Hvali ? Idu na jadran da zarade neto ko i mi hahaha
Ne postoji armija bih nego Oruane snage BiH koje su sastavljene od 3 nacionalne komponente. U sluaju bilo kakvih belaja te oruane snage bi se raspale za 2 sata
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
zasto ne objavite novu pusku?
helez je pravi milorad u malom
da smo pametni kao sto nismo da bar ulazemo u kantone sto se tice opreme za policiju i specijalce,uloziti milione u nabavku svega i svacega kad vec nemozemo u vojsku.Sramota da kanton Sarajevo jos uvijek nema helikopter,dosad smo ih trebali imati 5
Po wikipediji mi imamo sasvim solidnu opremu i broj naoruzanja
Neka neko Zvekanu kaze kako radari ne kontroliraju, oni su sredstvo osmatranja. Za kontrolu mora imati osoposobljenu nadzvunu avijaciju.
??. Jesi ga pogodio iz TLPM!
Tako je Helez. Vidimo da Dodik svako malo izvodi policijske vjezbe, a to je u stvari preobucena u policijske uniforme Dodikova vojska, ista kao ona 1992. Zato je bitno da se armija BiH naoruzava jer je ona jedini garant opstanka drzave BiH.
jedini koji nesto radi...ziv i zdravi bio Heleze, ti svoju platu zaradis jer posao radis casno i posteno i istinski ga obavljas
Koliko ete sada narodskih para proerdati....
Pitaj za pare SDA i HDZ ov kadar.
Neko ozbiljno opstruira ministarstvo odbrane. Imamo ministra koji nema veze sa svojim poslom i koji ne poznaje vojnu doktrinu niti vojnu opremu niti razumije vojne kapacitete. Prije 2 mjeseca afera oko 20ak topia 76mm u TZ kasarni??? Pa taj top 76mm je tako lo izbor kao kad bira izmeu BMW X6 i stojadina i ti uzme stojadina.
Top je top a mi proizvodimo moderne haubice 120mm 155mm itd VBRove 128mm i 262mm u Bratstvu u Travniku a u kasarnama ZIsovi 76mm ???!!!!! A po pravilu doputeno je da imamo toliko i toliko artiljerije itd
Srce napadaa i pljakaa ne kuca isto kao hrabro srce onoga ko brani svoj dom i porodicu.
Dal da plaem il da se smijem. Ko ovog lika postavi na ovu poziciju? Racionalnije razmiljaju djeca u 7 razredu kole. Stid me je jer svi mogu s pravom da se smiju na njegove provale, a komije da likuju kad nam je ovaj lik na ovako visokoj poziciji odbrane. Tako i da zakljue u kakvom su rasulu bosanski prvaci kad biraju ovog. Ovo to je nabrojao biva uniteno u jednodnevnom ratu realno govorei. 5 helikoptera i jedan ; radar????
Podsjetio me na mog ratnog predsjednika MZ kad nam je dovukao u autu 10 minobacakih granata 82mm i uzbueno veli "zapalite onu planinu" . E moj Heleze, jo si gori od njega.
U pitanju je atomska bomba
Da li ovo znaci da su ili ce nabaviti Bayraktare iz Turske?
De, neka neko objasni kako bi se sprijeilo pucanje oruanih snaga na tri dijela ako bi se zakuhalo? Volio bih da grijeim, ali gotovo sam siguran da bi tako bilo.
Ko e vas kontrolirati, pusti se ti neba... Zaustavite odlazak pameti, jer to niko nema u regionu ...