Komentari (118)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tudjman im dao hrvatske pasose ..... sami su krivi.
nijje zato sve je to kriv Zeljko Komsic i nelegalno predstavljanje
Tuđman je dao putovnice Bošnjacima u USK kojih je bilo 1995. 400 tisuća u tom kantonu, a danas svega 165.000 stanovnika USK ima zdravstveno osiguranje jer su iselili. USK stanovništvo je nestalo dok Hercegovina ima cca 190k Hrvata danas koliko je imala i 1991.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
SELO U IZUMIRANJU Iz Hutova se prije 100 godina moglo vozom do Beča, a danas nigdje bez vlastitog vozila.//// Prije 100 godina.100 poslije 2023 godina gora nego tad.Zamislite koliko smo zaostali.Ovo je za naconalne geografije.
Propao Detroit a da ne propadne Hutovo blato. Ni prvo a ni zadnje mjesto sa slicnom sudbinom.
Stuttgart minken irska svedska tu su rvati odose svi na sledecem popisu mozda 3% i bude
Rasputi ih Čović širom svijeta
Ovo je žalosno!
Koliko moraš biti lud i pokvaren da likuješ da je neko selo u tvojoj zemlji nestalo! Nestaju i Bošnjaci, odlaze u Sloveniju, Njemačku, Austriju, ... A oni likuju što i drugi odlaze!
Logicno da se ljudi iseljavaju jer se ne moze zivjeti od poljoprivrede..Zasijano je sve,vinova loza, masine, smokve ali sve za kucne potrebe i vlasnici dolaze periodicno, obidju stare roditelje i to je to,naravno i djeca pohadjaju skolu u novim sredinama..
Otvoriti par kladionica, nargila barova, a u sali za fizičko noćni klub, da ovi koji su još ovdje ubiju vrijeme dok ne odu
ili dati taj prostor migrantima za boravak ,da prostor ima kakvu bar svrhu..
Zna Čović!!!!
Stanje je takvo kakvo je. No može li se škola pretvoriti u hostel za npr. backpackere, pa i za ljetne škole plivanja škola iz unutrašnjosti BiH, da se sva omladina plivački "opismeni" i da se uvede u sezoni bus linija za Neum i sl. da vozi kupače i postane samoodrživ objekat sa uposlenicima? Imala bi kuhinju, trpezariju i sobe, uz mala ulaganja, imali bi "BH školu plivanja" za sve učenike i sva bi djeca naučila plivati.
A šta je gradskim školama. U razredima osnovnih škola po 10 12 učenika a u srednjim 7, 8...i sve ok. Po kojim zakonima i dokle tako..dok se ne svedemo na 1, 2 đaka
Zato i jeste galama oko izbornog zakona da se vlast ne dijeli po broju osvojenih glasova u skladu sa sudskim presudama Evropskog suda nego na etničkom principu da se podijeli na tri dijela. Što reče Helez da imaju problema da popune OS hrvatskim generalom jer nisu bili zainteresovani za napredovanje u činovima. Znači kada bi u Bosni ostalo samo pet Hrvata, svi bi mogli biti generali.
Jako je ružno radovati se nestanku i jednog jedinog stanovnika ove zemlje bez obzira kojem narodu pripada, a kamoli zatvaranju cijele jedne škole. Upravo su nas luđačke, vještačke, nacional-kleptomanske vlasti dovele u situaciju u kojoj ćemo htjeli- ne htjeli za par decenija zaista razmišljati u biološkom opstanku svih naših ljudi-ovdje, a da pri tome neće biti ispaljen ni jedan, jedini metak.
Zna se HDZ i to se sprema cijeloj Hercegovini
Pa Vi i dalje glasajte za HDZ i Čovića.
Tuđmana trebaju post humno odlikovati , taj je za Bosance ucinio najvise, dao svim hrvatima putovnice