Sporna procedura
28

Hoffmann o imenovanju v.d. direktora FUP-a: Isak je okružen nedobronamjernim savjetnicima

V. K.
Ramo Isak i Svevlad Hoffmann (Foto: Klix.ba)
Ramo Isak i Svevlad Hoffmann (Foto: Klix.ba)
Nakon što je novi ministar unutrašnjih poslova FBiH donio odluku o tome da v.d. direktora FUP-a bude Vahidin Munjić, reagovao je Svevlad Hoffmann, kandidat za direktora ove institucije.
Između ostalog, Hoffmann je izjavio kako je novi ministar Isak okružen nedobronamjernim saradnicima.

"Želim putem javnosti upozoriti ministra MUP-a Ramu Isaka na nedobronamjerne saradnike kojima je okružen i koji su recidiv bivšeg ministra,koji je svom snagom upirao da se ne izabere ravnatelj FUP-a. Naime, najavljeni prijedlog ministra za imenovanje Vahidina Munjića v.d. direktora FUP-a predstavlja flagrantno kršenje čl. 45. st.(3) Zakona o unutarnjim poslovima,obzirom da Munjić u profesionalnom pogledu ne zadovoljava zakonom propisane kriterije", rekao je Hoffmann.

Ističe i kako novog ministra njegovi saradnici kompromitiraju.

"Munjić se ne nalazi na poziciji mjerodavnog rukovoditelja organizacijske jedinice predviđenog da vrši dužnost v.d. direktora. Zabrinjavajuće je da Isak ima oko sebe naslijeđene suradnike koji ga nekompetentnim savjetima kompromitiraju", zaključio je Hoffmann.

Inače, Isak je odluku o novom vršiocu dužnosti direktora donio u srijedu.

"Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova predložilo je Vladi Federacije Bosne i Hercegovine da imenuje glavnog inspektora Vahidina Munjića za vršitelja dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP)", rekao je Isak.

Naveo je da je s Munjićem već obavio razgovor te je rekao kako vjeruje da će časno i pošteno obavljati svoju dužnost.