Pomoć građana Hrvatske
124

Hrvatski Crveni križ: Dosad je za BiH prikupljeno blizu 150 hiljada eura

B.H.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Hrvatski Crveni križ u sklopu Apela za pomoć stanovništvu Bosne i Hercegovine pogođenom poplavama putem žiro računa dosad je prikupio 67.926 eura dok je na donatorskom telefonu zabilježeno 98.081 poziva, što iznosi 81.407 eura.

Hrvatski Crveni križ je objavio kako su odmah danas na račun Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine uplatili iznos od 67.000 eura, a Apel je i dalje otvoren.

"Situacija na poplavljenom području u BiH iznimno je loša i svaka pomoć prijeko je potrebna. Pozivamo stoga još jednom sve moji mogu da doniraju i pomognu stradalima u oporavku", poručuju iz Crvenog križa RH.

Ističu kako skupljaju isključivo finansijsku pomoć, a ne materijalne donacije, jer je takav oblik pomoći trenutno najpotrebniji i logistički najučinkovitiji s obzirom na stanje na terenu.

"Osim finansijske podrške, Hrvatski Crveni križ pomaže i u ljudstvu. U timu Republike Hrvatske koji je poslan u pomoć na poplavljeno područje nalaze se i tri člana Interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa koji su zaduženi za prehranu tima. HCK je u stalnom kontaktu s kolegama iz BiH te svoje specijalističke timove drži u stanju pripravnosti i ukoliko Društvo Crvenog križa BiH iskaže potrebu, timovi će biti poslani na teren", dodaju iz Hrvatskog crvenog križa.