Odluka centrale
91

I SDA otkazala predizborni skup, novac će preusmjeriti za pomoć poplavljenim područjima

A. Ku.
Foto: SDA Zenica
Foto: SDA Zenica
Stranka demokratske akcije (SDA) obustavlja sve ranije predviđene predizborne aktivnosti i otkazuje zakazane skupove zbog katastrofalnih poplava koje su sinoć pogodile dijelove Bosne i Hercegovine.

Pozivali su sve općinske i gradske organizacije SDA da sredstva namijenjena za organizaciju skupova preusmjere za pomoć područjima pogođenim poplavama, a članove, aktiviste i simpatizere SDA da daju doprinos u spašavanju ljudskih života i imovine.

"Od nadležnih institucija vlasti tražimo da sve raspoložive resurse hitno usmjere na spašavanje života i imovine građana, te saniranje posljedica poplava", kažu iz SDA.

Saopćenjem se oglasio Gradski odbor SDA Zenica u skladu s preporukom Centrale SDA BiH.

"Duboko saosjećamo sa građanima poplavljenih područja, jer smo i sami doživjeli katastrofalne poplave na dijelovima našeg grada 2014. godine. Ovaj dan nije za slavlje i predizborne skupove, jer naši sunarodnjaci proživljavaju veoma teške trenutke. Zbog toga smo donijeli odluku o otkazivanju centralnog predizbornog skupa u Zenici", rekli su iz SDA.

Predsjednik GO SDA Zenica Nezir Pivić rekao je da će finansijska sredstva koja su planirali potrošiti na centralni predizborni skup usmjerit kao pomoć poplavljenim područjima.

Prethodno su večerašnje predizborne skupove otkazali DF, NiP, SDP i Naša stranka.