Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pojedincima je najvise zao platiti parking al zato redovno keširaju kladaru i alkohol.
Tuzla grad gdje je u 80% kafica i restorano pojam vidjet pdv racun, renra car na aerodromu 90% radi na crno , parkinzi divlji oko arodroma su nedodirljivi...drzava u drzavi... a onda krive Sarajevo kako im uzima pare...
Čuj kazna 15 KM, hahaham smiješno. Treba biti minimalno 100 KM.
Hipotetički, šta ako mi auto treba hitno da prevezem bolesnog u bolnicu a ne mogu jer mi je auto blokirano i taj neko umre? Ko će odgovarati?
@ MarheroIskreni Hipotetički, šta ako mi auto treba hitno da prevezem bolesnog u bolnicu a ne mogu jer mi je auto blokirano i taj neko umre? Ko će odgovarati? --- Ti, naravno jer si se bahatio nasilno parkirajuci auto bez placanja parking mjesta. Ako imas auto onda imas i sitnis za parking ili odes u prodavnicu i uzmes sta hoces i izadjes bez placanja? I u apoteci moras platiti lijek ako si bolestan, ne dobijes nista dzabe, zar ne? Al´ ne, bitno je biti kabadahija i na silu oteti
NE MOGU VJEROVATI DA JE KAZNA SAMO 15 KM ?!!? -
Ovo na slici su sigurno vozila djelatnika MUP-a jer oni tu redovno parkiraju ispred ulaza na posao.
ako je ova slika friška, apsolutno pozdravljam, s obzirom da su tu parkira većinom policajci svoja privatna auta , koji ne placaju gotovo nikad parking, nego samo ostave na vidljivo neki dio uniforme i misle da su boga za damu uhvatili
U Sarajevu nema ovih problema..U Sarajevu parkiraju auta po trotoarima, na kruzin tokovima, na raskrnicama , ulazima u stambene objekte itd...
To samo govori o tome kakav smo mi narod! Ništa ne poštujemo...
Izgleda da Tuzlaci masovno vuku korijene iz Foce, ne mozes im Marku iscupati iz ruke..
Uslikaš par auta na jednom parkingu sa kandžom i napraviš članak kako Tuzlaci ne plaćaju parking... kakvo dno od novinarstva, a kompleksaši koji ne podnose Tuzlu se odmah nakače. Ja ne znam kad sam vidio kandžu u gradu na jednom autu, a svaki dan ga prođem pješke kad se vraćam s jednog dijela grada do drugog.
Inače kandža nije zakonski osnovana. Tužbe za tako nešto glat prolaze na sudu, jer auto spada u vlastitu imovinu i ne smiju ti zabraniti/ograničiti prilaz istoj, kao i upotrebu iste.
Upravo tako, bas rijetko vidim kandze na autu.
Policajci u svim gradovima su azurni napisati kaznu za parking, a tamo gdje su potrebni nema ih nikad. Ostavim auto na 5 min na mjesto gdje nikom ne smeta, kazna je vec tu. Pola sata poslije desilo se ubistvo u blizini, a njih nigdje. To sto nema dovoljno parking mjesta, i to besplatnog bar za stanare, jer sigurno suprotno nekom zakonu. Moracemo svi postati pravnici kako bismo ostvarili prava a ne samo obaveze.
Ne miješaj babe i žabe. Nego, parkiraj gdje je propisano. Probaj, npr. u Beču tako ostavit auto gdje nije dozvolheno, a 'nikome ne smeta', pa ćeš vidjet kako se polucajac stvara kraj tebe u roku od max 60 sekundi.
Treba povecati cijenu blokiranja i onda drugi put ti ne padne napamet. Iz iskustva u jednoj drugoj drzavi kad ti naplati skoro 20€ kandzu pa onda slj put malo bolje otvoris oci.
Parking ispred Mupa, sve drotovi
5 kandzi 4 volkswagena
Kazna samo 15 KM . Kod mene je 40 km
Samo udari po novčaniku i odma postaju pametniji...jbt da je parking besplatan oni bi tražili da im se plati 5 KM
Zasto je vladalo misljenje da su seljacine naselile samo Sarajevo?
@antipapcina Sve gradove u BiH naselili su brđani.
Hahahah, dobar!
Cjena karte jeste mala ali ako uzme se sezona panonike znaci NI U SNU NEMOZES NA SVOJE MJESTO STAT u prevodu platis sezonsku kartu da stanes ispred svoje zgrade nemozes jer parkin panonike pun pa ajd evo ima ispred i u garaze nemoze se tad uci .Sto se tice parkiranja kod bolinice isti slucaj pun parking kao i kad je panonsko .ZNACI AJD KO NEVI PLATIO DA KO COVJEK STANE KAD DODJE SA POSLA PRED SVOJU ZFRADU DJE ZIVI A NEMOZE .