Osuda incidenata
217

Isak: Mora se stati u kraj nedopustivom nasilju dijela navijača u Mostaru

FENA
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak kazao je da ponašanja huligana koje smo vidjeli prethodnih dana u Mostaru poprimaju "ozbiljne karakteristike ponašanja koji počinje predstavljati ozbiljnu prijetnju sigurnosti, ne samo Hercegovačko-neretvanskog kantona već i Bosne i Hercegovine".

Posljednji incident desio se tokom prošle noći kada je više maskiranih osoba napalo mladića (19), te su ga tukli palicama.

Isak poručuje da se nacionalističkim i fašističkim ponašanjima, kao i o nedopustivom nasilju dijela navijača u Hercegovačko-neretvanskom kantonu mora stati u kraj.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i svaki put do sada, spremno je pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko - neretvanskog kantona u borbi protiv svih pojavnih oblika kriminaliteta, a koji su u njihovoj nadležnosti.

"Koristim ovu priliku i da informišem građane kako je na moj prijedlog formirana Radna grupa za izradu jedinstvenih načela o sigurnosti sportskih događaja u Federaciji Bosne i Hercegovine, a u kojoj se nalaze predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije i svih deset kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova", rekao je Isak.