Komentari (151)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bejtul-mal postoji samo u islamskoj drzavi/hilafetu, a ne u demokratskoj drzavi poput BiH. IZ je samo organizacija. Ne kazem da ne treba podrzavati IZ, ali pocinju da nerviraju narod sa svojim fetvama i slicnim izjavama da se ne moze udijeliti siromahu i da zekat nece biti primljen ako se njima ne dadne.
Jedina zemlja u kojoj se naplaćuje ukop na uvakufljenom mezarju i gdje samo hodža smije klanjati dženazu. Izgubili su ugled u narodu, stranački komitet.
Kao prvo IZ nema pravo monopola nad uplatama Zekata i sadekatul fitra, jer ne predstavlja vlast u državi i kao takva nema pravo. Njeno djelovanje po pitanju Zekata bi trebalo biti na dobrovljnoj osnovi naroda, ko hoće da uplati neka uplati kod njih. Kao drugo, IZ nikad nije javno objavila, narodu koji je i plaća, gdje idu pare od uplate Zekata.I ko je to Reis da se sa njim ne može pričati, bolji insan od Ebu Bekra sigurno nije, jer bježi od vlastitog naroda.
sjecam se od jarana otac umro, citav zivot uplacivao Islamskoj zajednici, radio 40 i nesto godina. Zove me on kaze treba mu 3000km da oca ukopa inace nece Hodza da uci. Meni muka, njemu jos veca i onda kontam pa gdje tu pravda, gdje tu religija, ima li se kome obratiti kad se tako nesto desi? zar je to pravda Islamske zajednice.
Nasli oni da kazu sta je sadaka a sta zekat.Bogami oni poceli ulaziti u Bozji posao.SAMO Allah zna sta je u konkretnom slucaju sadaka,a sta zekat. Treba se neko naci pa da oharami davanje zekata IZu. ”Zekat pripada SAMO siromasima i nevoljnicima, i onima koji ga sakupljaju, i onima čija srca treba pridobiti, i za otkup iz ropstva, i prezaduženima, i u svrhu na Allahovom putu, i putniku namjerniku. Allah je odredio tako! A Allah sve zna i mudar je.”(Et-Tevbe, 60.) 
@Johnwick3 Eto fino ajet kaže ,,I onima koji ga sakupljaju"u ovom slućaju IZ jer ga oni sakupljaju,ili se bar trude da uspostave monopol nad sakupljanjem.
Ma kakav ugledan skup na slici. Podsjecaju na scenu iz Kuma kada mafijaske porodice odlucuju kako ce rasporediti pare izmedju sebe...
Što je najgore u svemu ovome je da njih zaboli neka stvar. Oni furaju svoje...isto kao i Bakir i Dodik i Čović. Digne se prašina par dana, Incko bude zabrinut i to je to. Niko da im stane u kraj.
Vjera je jedno , a Islamska zajednica, Srpsa pravoslavna crkva i Katolicka crkva nesto skroz drugo. Gdje se god ovi pojave, tu nema dobra. Iskreni vjernici nemaju veze sa ovim azdahama. A Senada svakako podrzavam, neka rastjera ove monstrume sto nam razaraju drzavu u ime vjere, i vrbuju da se glasa za iste azdahe na vlasti vec 20 godina!
Krivo Reisu sto nije gospođa dosla i njemu dala pare. Osjeca se cojk ugrozenim... treba ga razumjeti ahhaha uhljup stari
Jest, jest, culi smo Hadzifejzovica kako mjauce, perfidno, prikriveno, da se njemu Zekat uplacuje....
Ko kaze dase mora uplacivat u ivz firmu
Ostalo je još da se IZ preimenuje u IZ- Banka.
@mv960 tu je BBI
"Zekat pripada samo siromasima i nevoljnicima, i onima koji ga sakupljaju, i onima čija srca treba pridobiti, i za otkup iz ropstva, i prezaduženima, i u svrhe na Allahovu putu, i putniku namjerniku. Allah je odredio tako! A Allah je sveznajući i mudar je." -Surah At-Tauwbah, Vers 60 (Prevod: Muhamed Mehanović)
Senci skupljo zekat daga propije ahhahaa
Ja bi rekao da ima razilazenja ,
Nikad necete meni odredjivat kome cu i koliko dati zekat ,lopovska bando
IZ je udruženje građana a zgrće milijarde. To samo u BIH ima.