Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Iznimno mi je zao biljnih i zivotinjskih vrsta ugrozenih vatrom. Vi trebate krivicno odgovarati za odugovlačenje i obracanje stranoj drzavi po pitanju domace stvari.
Joj kad vidim komentare bude mi jasno sto smo u q. Zar politiku treba mijesati u ovo??? Obratis se svojoj drzavi, svom domacinu, potom se obrati i Obali Slonovace ako ce pomoći. Red se zna i zna se od koga se trazi pomoc i to nema veze s politikom nego sa zdravim razumom!
Hypatia je 100% u pravu. Odgovorni nisu reagovali, kako je adjvatno i nisu pozvali nas helikoper, dopustili su da vatra gori nekoliko dana po vakvoj susi.
ma ja bih poslao nase ministre i politicare da gase sa kantama požare
Zar i oko kovoga mora nacionalno prepucavanje? Bu ale svih nacija, gori nam nacionalni park, ljepota koju nam je podarena bez politike, sva sreća. To se čuva po svaku cijenu koga briga ko će je gasiti. Evo neka dođu Arapi, Ameri i Rusi ja nemam problem. Ako već nemamo opremljenu državu za ovakve intervencije.
ovo namjerno podmetnut pozar samo da bih od toga vucic i dodik skrenuli javnost od demostracija po srbiji.samo lud covjek ne vidi na slikama kako je podmetnut pozar.
Da su vlasti RS pratile proceduru i ne bahatili se, ne bi do ovog doslo. Ali ne, oni vole provocirat i zaobilazit. Jucer je u vijecu ministara uradjeno kako treba i pomoc ce stici od Srbije
koja sramota da nemamo svoje helikoptere i avione moramo moliti dr7he zemlje ali imamo nova auta za guzzzooonnjeee kao niksic sto je kupio nova auta.
Prica se o BiH helikopterima ali gasi samo jedan jedini i to onaj Bell koji vrlo malo moze ponijeti. Sta se desava?
Srbija moze poslati 18 helikoptera, a Hrvatski Kanader ne moze da gasi jer pri punjenju mora biti veliko jezero da se spusti i natanka vodu. Srpski helikopteri mogu puniti po 5 tona i ne treba im spustsnje da bi pokupili vodu. Sta se desava sa ovim politicarima? Treba zvati bilo koga ko ti moze pomoculi.
Hrvatski Kanader nosi 6 tona i kako niko ne konta da taj avion mora imati ogroman vodeni prostor da bi sletio, natankao vodu i uzletio sa te vodene povrsine. To radi u Hrvatskoj jer vecinom se proteze duz mora ali ne radi u BiH. Zato je Srbija i kupovala Kamove jer nose malo.manje svaki ali mogu vise da prospu jer ne slijecu i her mogu puniti malte ne iz lokve vodu
Gori posljednja prašuma u Evropi..ne piše nam se dobro..fkt pazite kad izbacujete cigare kroz prozor iz auta ne morate je baš fiknuti u šumu i na livade! Bacite je bar na cestu kad već morate da bacate!shvatam da novija auta nemaju pepaljare al kupite je 3km u penyu!
A malo kad se razmisli i nije što se guli ,mnogo bi boljelo da su satisfakcije vlasti sigurnosti i ovdašnjeg svijeta u granicama normale jer zaboga takvi o tom nacionalnom parku valjda ovise a ne svijet kojima trebaju ili moraju reći to famozni ne ,,,
Ovi Vucicevi i pale da bi trazili Pomoc od njih!!!
Sve dok bude normalno iz auta izbaciti opusak, kesu smeća i lilenku, ovo ce se dešavati. A biće normalno sve dok država ne pocne da kažnjava papreno a građani prijavljuju svakog idiota koji poštuje samo svoju avliju. Državu nemamo jer nam ne treba. Treba nam nesto naše, privatno. I nešto od čega svi možemo ukrasti. Ovajditi se. Tako je kad kulture i obrazovanja nema.
A zašto niste pozvali Marfija da vam gasi požar, vrijeme lopova i maksuma dva u jedan ,legalno i serbesli
Zao mi je prirode, a oni koji su se pouzdali da ce helikopter to ugasit on je totalni neznalica i amater u suzbijanju sumakih pozara. Pitaj struku i ljude sa terena
Ima ona stara narodna poslovica, prigodna za ovu situaciju, samo se uzdati u se i u svoje kljuse
Djeca s posebnim potrebama ostaju bez internata i radionice zbog glupih pedagoških normi. Čitajte na Istrazi i širite vijest. Recite svima koje poznajete i koji su možda utjecajni. Pomozite da se naš glas čuje!!!!
Da hoce malo kise pasti
Sta kaze Helez, ako kome trebaju helikopterinza gasenje pozara tu je BiH, najvise ih imamo....e moje Heleze, stara barabo....