Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Online ispiti su normalna stvar u svijetu bili i prije pandemije. Zoom nije platforma za polaganje ispita, za to imate sasvim desete softvere i platforme koji prosto onemoguće korištenje računara dok je taj softver otvoren i dok traje ispit. Da ne govorim da je svaki pokret i gestikulacija 15 puta vidljivija preko kamere nego u učionicama.
cirkus, dajte podatak, to je lako ..moze agencija za statistiku izvuci da se vidi koliko je se prolaznost uvecala ...to bi normalno bio alarm da se automatski prekine sa ovim cirkusom...bolje i na stadion stol stolica i dva svjedoka pa usmeno nego ova sarada da se nastavi.
Jeste bolje za studente i profesore, ali nije za digitalizaciju.
Online ispiti su veliki izazov za studente, kako ubjediti profesora da je pao server, da je moguće naučiti jednu rečenicu napamet, da telemachu nestaje konekcije, da se može naučiti i napisati tačno i pismeno. Sve ovo pobrojano je vrlo teško objasniti ljudima koji ne shvataju da studenti su u mat poziciji.
Kakvim oni likovima daju prostora u clancima, Nekakv MUDzelet, zamislite poginuo? Svasta,, p tome se vidi jad jedne mikro drzave, mahala... Dajte pekaru prostora, majku vam neobrazovanu.
Prepisujem čista obraza predmete koji su mi nepotrebni za zvanje za koje se školujem a na kojem nas nastavnici maltretiraju kao da je najvažniji. Bitne predmete učim.
Šta ce ti škola. Odeš ko cojk kupis sebi sta ti treba i završena prica. Kod mene je u firmu nedavno došlo politicko mladunce koje nije znao sta mu je posao ni nakon pola godine a plata veca od vecine.
Ovo je klasična KLEVETA!! Ovim tekstom profesorice dovode se u pitanje i studendi koji vrijedno rade i uče i samostalno polažu online. E svako nam je profesor. A sve do jednom dok neko ne pokrene parnicu za uvredu!!!
Ja mislim da profesor da uči i nauči učenika a ne da ispituje,, tu je sva graška našeg sistema. Dobrom profesoru dovedi drvo on će ga naučiti i izgraditi društvo i državu, a naši teže da što više obore učenika kako bi mogli koju stoju uzeti za prolaznu ocjenu. a Truićka nam je svima pokazala dostojanstvo profesora
Noć pred ispit upalim laptop, spremim linkove od literature, ništa wikipedia to je za luzere. Probudim se 20 minuta pred ispit, zapalim i opuštam se uz Wagnera - Das Rheingold. Ispit riješim pola sata prije roka. Clara pacta, boni amici.
Sto ste kojeg djavola napisali clanak o ovome. Znacu kqko coek sad da vara objasnite mi. Ovi mladji prof su to i znali al ako stariji procitaju ovo nema me.
Exam.net,platforma koja te izbacuje sa ispita ukoliko probaš otvoriti nešto mimo ispita, kamera sa meeta na mobitelu koja snima studenta sa leđa i snima cijelu površinu stola i, ukoliko dotičnom profesoru nije mrsko, ispit sa jedinstvenim pitanjima za svakog studenta.Nije uopšte teško napraviti, ali je profesorima mrsko.
Postavis par blic pitanja i tjt
Studenti nikada necete biti istinski znalci i naucnici ukoliko varate! Varate sami sebe a ne profesora. Sutra cete varati drzavu, institucije, ljude itd. Morate znati da jedino pobjedjuje plemenito znanje s plemenitom namjerom! Bojte se Allaha dz.s. budite moralni. Cak i ako neko ima stelu znajte da je znanje vrijednije.
Nije to izazov to je produkt uzasnog sistema i mentalnog sklopa studenata. Umjesto da budu zeljni znanja i uce oni smisljaju kako "prevariti", prepisati, itd.
Ublehaški ,filozofski fakulteti,mogu i online ...tehnički fakulteti ne vrijede bez usvojenog praktičnog znanja.
Jadni mi kad nas budu liječili ovi "online doktori" i kad mostove budu gradili ”online inžinjeri"
Studiram na UNZE i ispiti se rade na fakultetu, što je dobro sa aspekta kvaliteta, međutim nastava se odvija online, problem je svaki dan putovati, meni je to za jedan ispit 120 kilometara, a nekim studentima znatno više. Ne može čovjek biti pametan, šta je najbolje rješenje..