Komentari (119)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A jeste smotani u Sarajevu, nit imate neke opstrukcije u vezi toga, imali ste jednu stranku koja nas brani već tridesetak godina na vlasti kojoj su puna usta odbrane i šehida i poginulih i ti isti za 30 godina vlasti nisu uspjeli napraviti spisak poginule djece fuj sramota
Sto bi neko uopste imao pravo da trazi spisak ubijene djece?! Zasto je sporan broj, sigurno su Bosnjaci lagali o broju kako bi ispali zrtve… fuj. Pa mi smo sebi gori nego iko drugi umjesto da branimo ono nase mi dopustamo da pisaju po nama i ispitivaju cinjenice koje su utvrdjene
marlboro7mg Momak lijekovi provjeri jesil sve popio što imaš
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dajte ljudima dokaz o zvanicnoj cifri i mirna Bosna. Sta je problem? Sigurno ima neka vrsta evidencije sa imenima i brojevima poginule djece.
Pitaj ljude iz zapadnih instituta koji to drže dalje od javnosti, kako bi umanjili odgovornost Evrope u učestvovanju, pardon. posmatranju.
Naslov je pogresan, jer covjek je rekao, broj moze biti veci, a ne manji, obzirom da na spomeniku imaju tacna imena poznate djece koje su zrtava rata. Na nevjernim tomama je da izvuku bilo koje ime sa spiska, potraze smrtni list i demantuju spisak, ili se javno izvinu cjelokupnoj javnosti, a prije svega ozaloscenim porodicama.
jesi dobar ti momce? jesi svjestan da je na spomeniku ugravirano 521 ime i upravo je sva prica oko toga gdje su ostala imena
Postoji izazov sa određivanjem činjenica, no ljudima, iskrenim ljudima, broj koji broji ljude nije ništa do statistika, za njih najvažnije je postojanje i nestanak osobe, te koje time strašno i užasno gubitak samo jedne osobe, kamoli tolikog broja, a iskrivljavanje i potenciranje broja onih koji su svrstani među žrtve jednako je licemjerno kao i onih koji se bore protiv toga broja, a ne uvažavaju bol i značaj samo jedne osobe.
Tako ste dopunjavali i "šehide“ kako bi se famElija uvela u prava i stekla finansijske potpore. Niko ne umanjuje zločin ako traži da se kaže istina o broju stradalih, naprotiv oni koji manipuliraju brojevima u političke svrhe, čine još jedan zločin kako nad istinom, tako i nad stradalom djecom.
Čudna vam ta vaga za zločin. Da je 71 kao u Tuzli bilo pa puno brate, a kamo li preko hiljadu i sada se svađate da li je 1500 ili 1601 ili 1000. Ostaje pitanje da li je pobijena jedna škola djece ili eto čak dvije ili jedna i po. Zar je bitan broj za zločin? Eto neka je simboličan 1601, a pravi 1000 da li onda to više nije zločin? Poredajte u redove dvoje po dvoje djece pa ćete dobiti red dug od Vječne vatre do Sebilja. Kratak li je? A to su samo djeca bez staraca, žena i civila.
Bitno je! Vrlo je bitno! Ne želim da mi iko sutra može reći da je broj izmišljen. Mi bar imamo tradiciju istine, zašto da na sebe stavimo pečat lažljivaca! Dužni smo našoj djeci da za 100 godina neko kaže da je to broj koji je dokazan, a ne špekulativan.
Mislim da je prava osoba za obratiti se Smail Čekić. Oktobra 1992. izabran je za direktora novoformiranog Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava u Sarajevu, na čijem je čelu bio do 1. juna 2014. Ako ova institucija nema informacije, nema niko.
Ništa cudno.
Ovo je samo jos jedan primjer kako nama Bosnjacima nametnu temu o kojoj je suvislo raspravljeti, tako da umjesto o zlocincima koji su pobili djecu mi raspravljamo o broju ubijene djece te nam relativiziraju sve cinjenice. Uvijek je tu siguran oslonac na ljevicarske stranke, kao i razne placenike koji se rado bave slicnim temama.
...dajte imena i prezimena zlocinaca sa padina Sarajeva koji su grad drzali pod opsadom i pocinili silne zlocine. Ne radi se tu o par zlocinaca, svi koji su bili na brdima, Grad bi trebao da zna gdje su danas. Mozda nam takvi i namecu ovakve teme....
Nama je sve problem. Zar ne postoji neki novinar istraživač koji će otići u arhive dnevnih i sedmičnih novina u zadnjih 15ak godina i pronjeriti kad se prvi put pisalo o broju 1601. Onda naći autora i pitati ga odakle je dobio informacije.
26 godina nakon rata odgovorni nisu u stanju utvrditi stvarni broj nego se spekulise i broj nastradale djece koristi u kojekakve svrhe. NA SPOMEN OBILJEZJU JE 521 IME, GDJE JE OSTALIH 1080??? Pa zar je nemoguce pretraziti arhive bolnica, groblja, ako treba ici od vrata do vrata i skupljati podatke? To se za 26 godina moglo uraditi 100 puta. SRAMOTA!!!
Gledaj ti kakva se tema poteze, Boze sacuvaj. Nemamo bitninih problema za rijesiti? Doduse, ako je neko lagao o broju nije nibto OK. Sad prdite o ovoj temi do izbora, a zdravstvo i skolstvo na koljenima.
Jadovi kolko para uzimate da pricate o ubijenoj djeci tj. broju ubijene djece postali ste ko genocidasi
za 1601 poginule djece je dokazano, imaju smrtni listovi i imena na spomeniku. Znaci, nazalost, moze biti samo vise, nikako manje.
Zbog ovih jadova što se trude da umanje stradanje djece u Sarajevu i bilo gdje...na spomeniku napisati slijedeće: Od strane srp...g agresora u periodu od 92-95 godine ubijeno je više od 1 ( jednog djeteta). Onima koji su pucali ne opraštamo i nikada nećemo oprostiti.
Ovo je 100% namjesteno, da bi Srbi sad mogli tvrditi da su sve Bosnjacke cifre upitne!
Neko je dužan javnosti predstaviti spisak poginule dijece pa makar broj bio veći ili manji ali samo da bude istinit i provjerljiv ! Mnogo je i jedno dijeta a kamo li 300 ili 700 a kamo li 1601. Staviti tačku na to začepiti usta razbijačima države u ubicama.