Entitetski podaci
3

Još 286 novozaraženih u Bosni Hercegovini, na području Federacije preminulo pet osoba

A. D.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano 286 novozaraženih koronavirusom. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u FBiH je registrovano 212, a u RS-u 73 novozaraženih. U Brčko distriktu registrovan je jedan novi slučaj koronavirusa.
Kada je riječ o FBiH, novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosanskopodrinjskom i Posavskom.

Do sada je koronavirus potvrđen kod 14.208 osoba. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je pet novih smrtnih ishoda. Preminuli su muškarci iz Cazina, Gračanice, Gradačca i Novog Travnika, kao i žena iz Lukavca.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 396. Zbog tehničkih problema koji su nastali na web platformi www.covid-19.ba, kako navode, detaljnije informacije, kao što je broj testiranih, će biti dostupne u sutrašnjem izvještaju.

Kada je riječ o RS, iz instituta navode da nije bilo smrtnih slučajeva registrovanih u posljednja 24 sata.

Kada je riječ o novozaraženima, prema mjestu prebivališta, 19 osoba je iz Banje Luke, osam iz Foče, sedam iz Bijeljine, po četiri iz Zvornika, Mrkonjić Grada, Pala i Sokoca, tri iz Teslića, po dvije iz Bosanskog Broda, Bosanske Gradiške, Laktaša, Milića i Ugljevika i po jedna iz Bratunca, Doboja, Istočnog Starog Grada, Lopara, Modriče, Novog Grada, Prijedora, Rogatice, Čelinca i Šipova.