Kandidat za načelnika
312

Jusuf Pušina u Starom Gradu želi izgraditi multimedijalnu dvoranu

I. P.
Jusuf Pušina, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Stari Grad smatra da ovoj općini nedostaje novo kultno mjesto. Vodeći se tom mišlju u svoju platformu uvrstio je izgradnju multimedijalne dvorane.

Ističe kako je planirano da se u ulici Safvet-bega Bašagića omogući kreiranje konceptualnog prostora u kojem će se pored filmskih projekcija i postavke izložbi, održavati seminari, naučni skupovi, predavanja, prezentacije, radionice, festivali, konferenciji, seminari, ali i kongresi.

"Uža gradska jezgra zaslužuje jedno ovakvo osvježenje, da svojim građanima omogući dvoranu koja će u budućnosti imati višestruku namjenu“, naglašava Pušina.

Multimedijalni prostor bit će obogaćen adekvatnim tehničkim uređajima, razglasom, platnom i prezentacijskim projektorom.

"Potencijal koji ova lokalna zajednica ima ne smije ostati neiskorišten. Vjerujući u ovaj grad, naše sugrađane i djecu, budućnost i napredak, sve i radimo. Ustrajat ćemo u ideji ulaganja u razvoj, intenzivan rad u realizaciji i borbi za svako novo radno mjesto. U ime toga i ova dvorana", kazao je Pušina.