Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kažu da je u Trebinju poslje drugog sv.rata došao za gradonačelnika čovjek porjeklom iz nekog okolnog sela, prvo što je naredio da se posjeku prelijepa stabla u centru grada, upitaše ga pa što posječe ono drveće, on im odgovorio: "Šta će onolika šuma u sred grada". Drveće je dakle postalo nepoželjno onako kako su i sami Mostarci postali nepoželjni,.
@Poreskiobveznik DOBAR KOMENTAR!!👍
Jeste ali ludak nije dugi bio na funkciji
Pa i u Sarajevu je. Vazno je bilo pojseci stabla u Dzemala Bijedica, da bi fol cestu prosirili i sad tako stoji razrovano, a mi ostali bez stabala. Na stranu sto su se ta stabla mogla presaditi, o tome necu ni da pricam....
Nemoj da pričaš,posaditi će se nova stabla. Uzmi za primjer A transferzalu i Južnu longitidunalu, pored svake od tih novih cesta zasađene su nove sadnice pored puta gdje god je to bilo moguće
samo armature i betona
Gledaj ruine.
Kad vidim velika drveca i one viskoke borove uvijek me asocira na prije rata i djetinstvo.Koliko su komunisti imali vise smisla za zelenilo i prostorno uređenje.
Gradovi Evrope koji imaju zasađene Platane ponose se tim jer su one stabla koja govore sve o povijesti jednog grada. Čak neke zemlje imaju aleje Platana i to prikazuju kao turističku atrakciju. Moje odrastanje je bilo uz Bihaćke Platane koje datiraju još iz ugarske vlasti i nezamisliv mi je grad na Uni bez Platana.
Mostarci barem imaju hlada ljeti kada upekne madžar. Koja je stoka ovo dozvolila i ko su ti tzv. mostarci koji su ovo gledali i šutili???
Izgleda kod nas najugrozeniji direktori,uvijek im malo.Radim u Mostaru u komunalnoj firmi,prvo malo bolje drvo koje se posijece zna se gdje ide,kod direktora Krtalica i onima oko njega,sve od firme,grajf,kamion,radnici,sve mu to ispilaju i sloze.To je bagra prve klase.
Tu na semaforu nikad nema vise od 5 auta,a ovo je posjeceno samo radi uhljeba u zgradi vlade I buducoj zgradi za uhljebljenje hotel Ere ,te novoj crkvi da im okolina izgleda raskosnije.I Ero I zgrada vlade imaju parkinge I stvarno glupost napravise.
ajmo narode sijecite sve šume,stabla,korijenje,a za 50 godina ima da ne mognete disati,zato su kinezi zakon bili sve i kada isječeš zasadi nova stabla.
Gradi se cesta sa četiri trake u središtu grada i drva su morala biti posječena inače bi bila dvotračna cesta ... Cijela filozofija
@gooUser1609339881 - Drva su mogla biti premjestena na drugu lokaciju. Lipa stara 50g je neprocjenjiva. Ali sta Balkanoid zna o drvecu, biologiji, ekologiji. Sijeci, betoniraj pa zalij pivom, to zna.
Bivši hotel "Ero",bivša robna kuća "Hit"....pa i bivši "DRVORED".
Onoliki kanenjar.. Kad ljeti uzvizdani.. Ovo bude jedini spas malo od sunca.. I saajekose sve
A u Tuzli nema vise zelenila, Jasmin Imamovic samo pravi zgrde, juce vidjoh na jednoj velikoj livadi prave 2 zgrade, i sad nema vise zelenila, svaka cast za Jasmina
Kakvih ovdje ima eksperata, za urbanizam, za promet, za upravu, za šumarstvo, ekologiju.
u Mostaru gdje zna biti pakleno vruće oni sjeku drveće.jeli ono drveće na carinskom mostu posjećeno.Onaj Čović bi i givikt pokvario.otrovanije duše nisam nikad vidila.