Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisu to dva konteksta. Kontekst je jedan, istina. Srbi kao istakli bijele zastave a u stvari plan bio odjeci Tuzlu i pobiti sve u njoj kao inace sto rade. E sad za svaku pricu oni imaju dva konteksta.
Lijepi nas tolerantni klix I 2 konteksta. Nije ni cudo da Konakovica podrzavate
Jedina dobra star bosnjaka je ovako nesto bilo. I trebali su svaku kolonu tako docekat à ne sprovesti naoruzanje i vojsku do bijeljine,doboja,zvornika,benja luxe, pala itd pa onda te oni kolju i ubijaju sa istim oruzjem.
Krok0dajl tebe kad muči stolica pišeš na Klixu kako je trojka kriva?
Rijetko je to sito bilo trebalo je to bolje procesljat
Sram vas bilo, sve lazete... Moj otac je isao taj dan na posao i obicni vojnik mu je rekao da se sakrije jer ce napasti kolonu... Nek vam dragi Bog sudi sto i dalje trujete ovaj narod i ovu drzavu
Odvila se herojska odbrana grada od agresora. Istjerani pa onda kao kukavice pucali sa brda.
Zašto se autor teksta ne potpiše ako već priča o neka dva konteksta. Kontekst je jedan, a to je da je ovo bila odbrana Tuzle i da "djeca" ne mogu biti nedužna, a u isto vrijeme i naoružana.
Odbrana Tuzle!
Izdajnik Alija potpisao rs
Bog je vidio ko su i kakvi su ovi što su to odradili. Zato su i ostali na 22,7%.
Povlacili se punim kamijonima Oruzja i naravno da su imali Plan kao sto su se pripremali mjesecima kako ce podijeliti Bosnu i Hercegovinu zajedno sa Hrvatima!
Nema dva konteksa, kakva vam je to prica? Svi koji su bili u Tuzli znaju kako se odvilo i svi su to gledali. Cijeli grad je svjedok dogadjaja, ali doslovno. Toliko godina kasnije neki medij pise “dva konteksta” valjda kao “dvije istine” ?
Otpadnička Trojjka je pustila oklopnjake RS da mirno prođu kroz SA i prave paradu na nezakoniti 9. januar ove g. Kad bi se sutra zaratilo oni bi isto tako, u ime relaksacije odnosa, pustili četalje da poklope sve visove oko SA i opet bismo imali opsadu.
Po njima mi smo sebi bacali granate na Kapiju, Markale ... Selime Bešlagiću najveci nacalnice svih naclanika hvala ti u ime svih Tuzlaka.
https://tuzlanski.ba/carsija/prije-31-godinu-selim-beslagic-oficiru-jna-rekao-historijsko-neka-je-rat-jeiga-ja-nemam-druge-drzave/
Samo je jedan kontekst a to je da su bradati rezervisti pod dejstvom alkohola prvi počeli da pucaju po okolnim zgradama iz kamiona.
bravo Tuzlaci...
Dodajte na listu okupuranih gradova u tom trenutku i Kalesiju i Doboj, koje je zauzela ta ista Jugoslavenska armija ( JNA prelazi u JA u aprilu, tek poslije mijenjaju naziv u VJ ). Osim Srebrenice, koju je Haski tribunal okarakterisao kao zlocin genocida, njemacki sudovi su genocidom proglasili i desavanja u Kotorskom ( Doboj) i Osmacima (Kalesija ).
Bez obzira na interpretaciju izvlači se jedan zaključak.Ovako okončava bilo kakav aranžman sa susjednom Srbijom.Krvavo.Zato treba odbiti svaku pomisao o nekakvoj novoj Šugoslaviji pa makar je lukavo zvali Otvoreni balkan.Sve političke subjekte koji bi u ime Bosne da se upuste u takvu avanturu treba na vrijeme suzbiti ,a njihovu izdaju preduprijediti.Jer će poslije biti kasno.