Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Škole ne mogu smanjiti broj lažnih dojava, poziva, emailova. To može policija.
Kako moze policija smanjiti molim te? Evo hajmo pretpostavit da uvijek saznaju ko je, uhapse ga i sta.. zakon takav kakav je puste ga..
Skole mogu da uvedu kad god je lazna dojava za svaki dan prekida nastave,skratice se raspust 5 dana ili nadoknadit nastava plus dodatnih pet dana.Da vidite kako bi propjevali drugari ko poziva!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Imam ja pitanje za ovog e'sperta iz oblasti školouvećavne sigurnosti i školo-umanjivne antilažne bobmboprijavologije, kako to napravi da ti brada izgleda kao 3D gru d njak?
U pravu si, baca malo na travničkog đaka - e'sperta
1. Mjera zakonske odgovornosti, svaki ovakav poziv/mail ili ucestvovanje u djelu (jer malac ce platiti. ukrajincu 10$ da šiba mejlove iz Ukrajine) je teroristički čin s kaznom zatvora od 5 do 10 godina. 2. Uspostaviti kontrolu ili čak zabraniti Tor na svim BH provajederima. 3 . Prodaja sim kartica uz ličnu kartu, čak i turističke pakete.
E moj stručnjak, pocijepa ti svoju diplomu,nije ovaj narod toliko glup,svi mi znamo da se ovo namjerno radi da bi za početak nečija firma ušla sa fizičkom zaštitom i elektronskom,što za konačni cilj ima ,,totalnu kontrolu djece,,
Glupost. Samo adekvatne kazne
hahhaa..cega se lik dosjetio. kupi program zastite koji ce detektovati mail prijetnje i blokirati ga pa onda izbrisati. taj travnilcki univerzitet stvarno stanca zesce likove
Rješenje je koristiti samo domaće emailove u službenoj komunikaciji.
ovako baljezgati moze samo kupljena diploma
pa samo naplacujte kazne kako sleduju, 7000km roditeljima od djeteta sto su sve sluzbe izasle na teren i nece se vise ponovit sigurno
Nejavljanje na tel i ne citanje emailova. Smite najmilije ti
"Dugogodišnje iskustvo u forenzici pokazuje da u 80 slučajeva dojave šalju maloljetnici" 80 od tanakBiJoSmatematikomPaUpisoOkoMobitela
Divi ove vuglae
Znaci kako rijesiti problem je samo blokiraj te mailove? pa legendo nemoj nikako odgovarati na njih samo ih obrisi kad ti dodje ista stvar... sta onda kad bi prava prijetnja dosla na isti nacin? boom eto sta.. pravi nacin za rijesiti ovaj problem jeste pronaci nacin gdje ce skola biti sigurna da nema eksplozivne naprave u ustanovi i ignorisati prijetnje..
a ako mislite da mozete naci pocinioca, sretno vam. uz najmanje mjere sigurnosti njega ne moze interpol i cia naci a ne neki nasi cyber experti. vpn + javni hotspot + fake mail + laptop neki koji se samo za to koristi i eto... mobitel neki stari druga sim kartica i eto.. pocinion ostaje na slobodi
Duni vjetre preko jetre
ODOBRITE BUDZET ZA OBUKU I OPREMANJE ADEKVATNOG KADRA! NISMO U KAMENOM DOBU, OVO JE SRAMOTA DJETE MALOLJETNO, SREDNJOSKOLAC, ZAJEBAVA SVE SLUZBE DUZE OD MJESEC. CEMU DA SE NADAMO ?
Kakve ba struke ?!
Uhm, ne razumijem a radim 25 godina u IT-u. Zasto spominje da se blokiraju e-mailovi. Barracuda je samo jedan sistem u farmi servera. Dakle da se email blokira i skola ne dobije potencijalno ozbiljnu dojavu ?
Svoj ti poso
Pokusao covjek da kaze nesto "strucno".
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
strucnjak :)