Najgore na Autokomandi
90

Kiša izazvala poplavu u velikom dijelu Beograda: Ljude izvlačili iz automobila, vriska u noćnom klubu

N. V.
Foto: Instagram/@serbialive_beograd
Foto: Instagram/@serbialive_beograd
Nevrijeme i velika količina padavina u Beogradu tokom noći izazvala je poplavu u većem dijelu grada, prilikom čega je uništeno mnogo objekata.

Najgore je bilo na Autokomandi, gdje je bujica vode na ulici izgledala zastrašujuće, a voda je ušla u brojne prodajne objekte, koji se tu nalaze.

Među poplavljenim objektima je i jedan noćni klub, a na snimku, koji je objavljen na društvenim mrežama, čuju se vrisci mladih, koji u panici pokušavaju napustiti zabavu.

Nevrijeme je sinoć napravilo kolaps na ulicama glavnog grada Srbije, a pojedine su morali izvlačiti iz zaglavljenih automobila. Na Autokomandi je voda došla krovova nekoliko auta.
Foto: Beogradinfo.rs
Foto: Beogradinfo.rs

Veća količina vode je primijećena na Banovom Brdu i Ripnju, ali i na Banjici, s nešto manje vode na ulici.

Kiša je bez prestanka padala nekoliko sati nad centrom grada, na području Novog Beograda, Zemuna, Surčina, Obrenovca, Lazarevca, Rakovice, Banovog Brda, Čukarice, Vidikovca, Košutnjaka, Barajeva, Ripnja, Resnika. U ovim dijelovima grada palo je od 50 do 100 litara kiše za svega nekoliko sati, a lokalno i do 150 litara. U centru grada palo je 78 litara, a sve ukupno za 24 sata 83 litra. Riječ je o količini padavina, koja u prosjeku padne za mjesec pa i za dva mjeseca, a sva količina sručila se u nekoliko sati.