"Neviđeno bahaćenje"
818

Klub SDA zahtjeva da se ispita upotreba helikoptera FUP-a "za porodična druženja"

F. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Klub SDA u Parlamentu Federacije BiH u saopćenju za javnost poručio je kako se zadnjih dana svjedoči, kako navode, "neviđenom bahaćenju ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka".

Oni navode da nakon što je javnost nedavno pozdravio iz helikoptera i to podijelio na društvenim mrežama, 11.jula na dan obilježavanja genocida je "otišao i korak dalje".

"Dok su svi ostali u Srebrenicu krenuli pješke,biciklima i automobilima ministar u nametnutoj Vladi je ponovo koristio helikopter. Ovaj put s njim je letio i sin Arnel kojeg parlamentarna većina planira imenovati za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. I ponovo je, ponosno, građane pozdravio iz helikoptera putem društvenih mreža", naveli su iz Kluba SDA.

Navode da se radio očitoj zloupotrebi javnih resursa na koju niko iz Vlade ne reaguje.

"Još nam se ponudi degutantno i ponižavajuće opravdanje zašto je sin zastupnik sa ocem ministrom u helikopteru. Zahtijevamo da se ovaj slučaj ispita, utvrdi odgovornost za zloupotrebe i hitno zaustavi nezakonito korištenje javnih resursa za potrebe porodičnih druženja", zaključili su iz SDA.