Zadovoljni ishodom
166

Klub vijećnika NiP-a u Starom Gradu: Rezultati referenduma potvrda su našeg ispravnog djelovanja

S. M.
Emir Bićo
Emir Bićo
Klub vijećnika Naroda i pravde oglasio se povodom rezultata referenduma o opozivu načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića istakavši da su rezultati potvrda ispravnog djelovanja NiP-a.

"Naime, već duže vrijeme klub vijećnika NiP-a na čelu sa predsjednikom kluba Emirom Bićom ukazuje na sumnjive radnje koje se odvijaju u Općini Stari Grad", stoji u saopćenju.

Predsjednik kluba vijećnika NiP-a u Općinskom vijeću Stari Grad rekao je da su podržali odluku o opozivu te imenovanje v.d. načelnice Mirsade Smajić, poštujući načelo presumpcije nevinosti, ali uvažavajući potrebu građana da općina i općinske službe budu u potpunosti servis građana.

"Naš stav od početka je da opoziv nema alternativu, jer sva dešavanja vezana za općinskog načelnika nesumnjivo utiču na funkcionisanje same općine, realizaciju kapitalnih projekata, preuzimanje ranije ugovorenih obaveza i povlačenje novčanih sredstava sa viših nivoa vlasti, te u konačnici blokadu svih procesa", rekao je Bićo.

On naglašava da su rezultati referenduma potvrda njihovog opredjeljenja i djelovanja da građanke i građani Starog Grada zaslužuju bolje uslove za život, poštovanje i uvažavanje od lokalne samouprave te poboljšanje uslova života.

"Vrijeme je da Općinu Stari Grad vratimo građanima", zaključio je Bićo.