Komentari (198)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pretenzije na BiH stigle su nedavno i sa glavnog zagrebačkog trga austro ugarskog sluganskog bana jelačića. Tetovirani krkani su zajedno sa svojim idolom, pobožnim naci faschistom i ustashom thompsonom spominjali herceg bosnu kao Hrvatsku pokrajinu, a karamarkova kolinda na to gleda s odobravanjem. Zlo i licemjerje vlada Hrvatskom.
blago vama, cime vam ovakvi krelci zaokupe mozak.... zasto nitko ne pita ovoga kakav mu je gospodarski plan, sta misli napraviti za ekonomiju ako osvoji izbore... najveci problem u bih je peljeski most i pjesma marka perkovića....
@jogy27 Prošli rat sasvim je jasno pokazao kakvu štetu može prouzročiti ekstremni nacionalizam, stoga mislim da moralne nakaze od ljudi kao što su thompson treba sankcionirati kao što su to učinile neke zapadnoeuropske zemlje. Ulice s nazivom ustaškog ministra Mile Budaka diljem Hrvatske i u BiH u Mostaru, jasno nam pokazuju kakve su namjere Zagreba. Bilo bi odlično kad bi se na ovim prostorima govorilo većinom o gospodarstvu, ali na žalost to nije slučaj.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ovaj prolazio uvijek bošnjačkim glasovima,samo se pojavi pred izbore.Ma hajte molim vas
UZP i genocidaši će spriječiti ovaj zakon - ali samo na kratko! Ima još hiljadu načina da ih se ratosuljamo. Najbolji način je HDZ, SNSD u Federaciji, SDA i SBB poslati na izborima u FBiH,u PM! A ti Željko poradi da ti se na terenu pojavljuju nepismeni i ublehaši. Kvare nam posao samo tako. Ono uništenje Akademije će nas koštati mnogo toga!
Nemogu vjerovat da tek od sutra počinje nova borba za BiH zar on to ne spominje stalno i uvijek počinje od sutra a to sutra nikad da dođe!I ovo što sad rade će se samo obit o glavu narodu naivnome.Donose neke izborne zakone za koje unaprijed znaju da im neće proći ali svejedno bacaju prašinu naivnom narodu u oči.Ni spomena o boljem životu ili zapošljavanju ili većim penzijama ili bilo čemu što bi bilo na dobrobit naroda.Koji idioti a još veći su ovi što ih podržavaju!!!!
kralj si Zeljko, nista od "treceg" coviceva UZP-ovska bagro, evo mi cemo vam ga izabrati
Nešto teško da je "nedjeljiva" u Republici Srpskoj.. A da se ne lažemo i u pojedinim kantonima građani seksualno opšte sa istom.. Mads,ne iz ljubavi..
Ipak ti neklepeći nanulama mimo Lapišnice, nije zdravo dati kažem pravo!!!
Amman, ko o cemu, hercegovci i djikani o raspadu. Djeco proci ce vam citav zivot u mastanju, bolje se okrenite kakvom poslu...
Ovdje se, ipak, nedvosmisleno radi o ispunjavanju obaveze iz člana 10.9 Izbornog zakona BiH, koji tako jednostavno uspostavlja obavezu Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine da svake četiri godine revidira broj izbornih jedinica i raspodjelu mandata i tako nešto Federalni parlament u svome postojanju, nije učinio niti jednom.
Trebalo je ukinuti i kantone za početak.
Čini mi se da je neko izračunao da tako štedimo 3 milijarde KM.
Hahahaa,koja je ovo prevara od politicara,satro on borac za BiH,pa ajde mangupe otidji u Siroki pa im kazi,ili u Banjaluku,a i u Sarajevu te ne ferma niko vise,demagog za dobru platu,ko i svi,Ameri se pitaju,sve drugo je nebitno,a drzava je podijeljena i potpisano je to vec 95-te,i nema sad nazad,samo se lagano sad sprovodi u djelo
1. Hrvati imaju trećinu vlasti u BiH, a polovinu u FBiH 2. Hrvati u BiH na dijelu u kojem su većina su stvorili najkatolitičkiju i najaparthejdniju teritoriju na svijetu 3. Da je hrvata 50%, a Bošnjaka 10% Bošnjaci ne bi smjeli ni pisnut, a kamoli tražit treći entitet 4. HDZ i HVO su izvršili agresiju na RBiH 5. U oba rata su zločinom pokušali prisvojiti dio BiH i nisu uspjeli 6. SMRT zločinačkoj izdrkotini hzhbUzp i svim hrvatima koji misle da ta izdrkotina treba da postoji
Glupane ti si naj veči šovinista na portalu zbog takvih ko ti ova Država neide napred.
hahahah, paćeniče jadni, idi kupus sadi, Hrvata u Bosni nema vele ali u Hercegovini su 90% tako da idi ti u svoju zelenu Bosnu i sadi kupus, kani se Hercegovine romino nesposobna
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Komšiću idi tamo gdje žive Hrvati na predizborni skup pa ako te oni biraju ok,a ne iz Sarajeva da pričaš gluposti.
@samp1ta Valjda ti je jasno. glupsone, da član Predsjedništva možeš biti jedino ako si "konstitutivni". Bosanac, Rom, Jevrej... ili bilo šta drugo da si, ne možeš. E, taj nakaradni Zakon su stvorili nacionalisti, takvi kao ti - beskrajno zli, pokvareni, glupi i ograničeni.
U BiH postoje samo Bosanski i Hercegovački gradovi a Hrvatski u Hrvatskoj.
Zakon o izbornim jedinicama FBiH nije izborni zakon već je lex specialis propis koji riješava specifičnu sui generis materiju. Njime se uopće ne derogira država, niti odluka Ustavnog suda BiH u slučaju "Ljubić" niti sam ustav, naprotiv, radi se o zakonom utvrđenoj obavezi !
... i onaj ko takvu obavezu neće da ispuni, taj zapravo derogira državu i njene zakone kroz zloupotrebu instituta vitalnog nacionalnog interesa. dr .S.K.
kod nas je ideja građanskog ustroja tek pokušaj da se provede dominacija većine nad manjinom. zaista je teško povjerovati da će srbi i hrvati pristati na promjenu ustrojstva zemlje. ostaje tek nametanje silom, dakle novi rat. ako postoji kritična masa onih koji žele ginuti, bujrum...