Kandidat SBiH
416

Komšić podržao Bandića za načelnika Novog Sarajeva: I ja živim u ovoj općini, nikad nije bilo teže stanje

M. G.
Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić sastao se danas s kandidatom Stranke za BiH za načelnika općine Novo Sarajevo, Muamerom Bandićem.

Komšić je Bandiću pružio punu podršku, nadajući se da će, ukoliko dobije podršku građana, uspjeti poboljšati trenutno lošu situaciju u Novom Sarajevu.

Kao nekadašnji načelnik ove općine, Komšić je istakao da nikada nije bilo teže stanje nego danas, te da su potrebne ozbiljne promjene u organizacijskoj kulturi i načinu rada kako bi Općina Novo Sarajevo ponovo postala pravilan servis za građane.

Komšić je naglasio važnost posvećenosti općinskoj upravi i potrebama građana, te od Bandića zatražio da, ako dobije mandat, maksimalno posveti unapređenju općinskih usluga, realizaciji obećanih projekata i vraćanju općinske administracije građanima.

Muamer Bandić zahvalio se predsjedniku Komšiću na podršci i izrazio spremnost da odgovori potrebama građana i pokrene projekte koji će poboljšati kvalitet života u Novom Sarajevu.

“Danas sam dao obećanje predsjedniku Komšiću i građanima da ću biti načelnik koji okuplja i povezuje ljude kako bismo Novo Sarajevo gradili kao naš zajednički dom. Prava promjena nije samo slogan, već vizija razvoja sa konkretnim projektima koje ćemo realizirati zajedničkim snagama”, rekao je Bandić i zahvalio se predsjedniku Komšiću, Demokratskoj fronti, te strankama SDA i NES-u na podršci u kampanji za načelnika Općine Novo Sarajevo.