O rezultatima izbora
161

Konaković: Jači smo od DF-a i SBiH-a, shvatili smo poruku birača u Kantonu Sarajevo

A. Ku.
Konaković: Imamo više mandata nego 2020. godine (Foto: Facebook/Elmedin Konaković)
Konaković: Imamo više mandata nego 2020. godine (Foto: Facebook/Elmedin Konaković)
Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković govorio je o rezultatima ove stranke na održanim lokalnim izborima.
Kazao je da je NiP trenutno parlamentarna stranka u 51 lokalnoj zajednici, dok je 2020. godine bila parlamentarna u 31 lokalnoj zajednici.

"Imamo dakle novih 20 općina/gradova. Po broju glasova u cijeloj BiH jači smo duplo od DF-a i znatno jači od SBiH-a, a pored toga DF je parlamentaran u 28, a SBiH u 31 lokalnoj zajednici. Stabilno iza SDA i SDP-a, uvjerljivo bolji od svih ostalih na našem političkom spektru. Van Kantona Sarajevo imamo 40-ak mandata više nego na izborima 2020. godine", kaže Konaković.

Dodaje da je NiP shvatio poruku birača u Kantonu Sarajevo te će popraviti greške.

"Tačno je da smo se uspavali i da je oštrica malo otupila. Stanje je da imamo vijećničkih mandata manje u KS, a imamo načelnike Ilidže i Ilijaša, a vrlo brzo ako Bog da i gradonačelnika/cu Grada Sarajeva, u izvršnoj vlasti smo dakle mnogo jači nego ranije, umjesto jedne - tri izvršne pozicije. Sedam dana nakon izbora oni koji su navikli da lažu objašnjavaju nam kako je NiP pao, a predsjednik SDA kome smo očigledno noćna mora kaže da se gasimo. Sad se fino saberite i vežite se, nastavljamo borbu jače nego ikad", poručio je Konaković.