Prepucavanja u Sarajevu
372

Konaković odgovorio SDA: To što vi podržite osuši se, treba vam reset

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nakon što su zastupnici SDA u Skupštini Kantona Sarajevo danas poručili da će podržati Elmedina Konakovića na funkciji kantonalnog premijera, stigao je odgovor predsjednika Naroda i pravde.
"To što vi podržite, osuši se. Sad neću, nema šanse. Realno vam treba reset, što prije. Nešto čudno jedete i pijete", poručio je Konaković na Twitteru.

Ovaj odgovor stiže nakon što su iz SDA kazali da Konaković "puno priča, pravi se da sve zna, ali da konstantno bježi od odgovornosti".

U SDA smatraju da se Konaković krije iza Edina Forte ili nekog drugog kandidata za premijera te ga pozvali da preuzme odgovornost i sebe imenuje na to mjesto. Istakli su da će podržati njegovo imenovanje na premijerskoj funkciji.

S obzirom na Konakovićev polusarkastičan odgovor, očito da je saopćenje skupštinskog Kluba SDA imalo namjeru podići prašinu i možda poremetiti odnose među "Četvorkom".

No, istina jeste da NiP sada traži mjesto premijera Kantona Sarajevo, ali nije za očekivati da će Elmedin Konaković biti jedan od kandidata.