Komentari (213)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne moze se perom promjeniti realnost tri naroda u apstraktne gradjane. Probalo se referendumom pa se dobio uzasan rat. Probalo se presudam pa se dobila paralisana vlast. Mir je vazniji od principa, a pametnjakovici koji rade na stetu mira i dogovora sva tri naroda su stetocine.
Hahaha. Jel' to znaci da Bosnjaci trebaju birati predatavnike Hrvatima i Srbima. Jel' to ono Jugoslavija po mjeri svih gradjana, a Srbi ce birati? Jel to bi kraj Jugislavije? Jel' ovo neko zeli uvod u kraj BiH? Pitam za prijatelja Jugoslovena, zivo ga zanima?:-)
Ne. Nego Srbi i Hrvati i Bošnjaci biraju jednog svima.
@Gasho2 Pošto si ti tek izašao iz jazbine nisi ni mogao čuti da je ovo presuda Evropskog suda.
Komšić začepio usta mnogobrojnim botovima koji kažu da nije nikad ništa konkretno uradio, da samo priča.
Od svega crnog, pojavi se svjetlo na kraju tunela. Bando, imali ste svojih pet minuta, to jest, 30 godina, sad gledajte ono sto ste trazili!
‘Legitimno predstavljanje’ u miru je isto što i ‘etničko čišćenje’ u ratu. Domaći i strani desničari svjesno kamufliraju čisti feudalizam terminima ‘legitiman’ i ‘čist’, koji u normalnom kontekstu imaju pozitivan naboj.
I ne postoji legitimno predstavljanje naroda
I ne postoji legitimno predstavljanje narida
Pa naravno, svako normalan će reči da ovo nije bilo u redu i da ne može i ne smije ovako postojati. Samo nacionalistima i njihovim zatrovanim mozgovima ovo nije jasno.
Normalno je da me ne moze predstavljani niko za koga ne mogu glasati. Mislim, moze, ali kada se priblizimo dovoljno EU, morace se to promijeniti. A ovo sto hoce HDZ je cisti fasizam, oni zele da imaju mogucnost da izaberu Antu Pavelica, a da im niko nista ne moze reci. E pa nece to moci poglavnice Covicu...
Svaka presuda od Sejdić - Finci, Zornić, Pilav, Pudarić, Šlaku pa do ove Kovačević se treba razmatrati i implementirati, a sve imaju istu poruku. Uvesti Bosnu u EU u skladu sa Evropskom konvencijom. Bez implementacija kako može sebe neko i zamisliti u sljedećem koraku 'sporazum o stabilizaciji i pridruživanju' EU. Nemoguće.
jeste vidjeli zelena marvo šta vam je Živković potpisao? A vi ga svecem napravili, grebo li vam on mamicu debilašku
Meanwhile….u svijetu; premier Engleske je Indijac a gradonačelnik Londona Pakistanac. Pametnom dosta.
Bas lijepo, sad se mozemo zamajaviti godinama sa ovom presudom, znaci jos 30 godina, koje ce pojesti skakavci.
Emisija je trenutno Hajatu. Koga interesuje da gleda.
Sta ima veze ako ne bude provedena presuda, sta nas briga za izborni zakon i drzavu, bitno je da nama trojka pravi prugu! tramvaji su stub drzave i pruga izgradjena kreditima koje ce vracat nasi unuci!
tako je, najbitnija mi je pruga! sta me briga za drzavu i izborni zakon, vrhunac mog postojanja je da se vozim u tramvaju kupljenom na kredit koji ce vracati moji unuci! tooo Boze, pruga mi je zivotni san i stoljetni uspjeh Bosne !
cuj izborni zakon, izbori, demokratija, ljudska prava, obiljezavanje ratnih zlocina, zaustavljanje kriminala … samo pruga i tramvaji! rado bih dao drzavu za prugu!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Slazem se: “Normalno je da svi glasamo za sve”! Pa kako je onda Komsic izabran? Nismo svi glasali za sve, vec samo vi za njega… 3/5, je’l tako?
Sta da napisem a da nekoga ne uvrijedim< Od Trebinja do Brodskijeh vrata dalje se zvizdi .