DF-ova zastupnica
83

Kratina: Nema suštinske razlike između našeg i SDP-ovog zahtjeva za smjenu Vlade FBiH

I. Č.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Alma Kratina, zastupnica Demokratske fronte u Parlamentu Federacije BiH, izjavila je na pauzi današnje sjednice Zastupničkog doma da je njihov zahtjev za smjenu Vlade Federacije BiH kompatibilan sa zahtjevom ostalih opozicionih stranaka, u prvom redu Socijaldemokratske partije BiH.

"Nema neke suštinske razlike između zahtjeva DF-a i SDP-a. Naš zaključak ide notu dalje, a odnosi se na rukovodeće ljude, ljude koji vode Vladu Federacije BiH, a to su Fadil Novalić, Jelka Milićević i Vesko Drljača", izjavila je Kratina.

Navodi kako su u obrazloženju svog zahtjeva jasno naveli za sve tri ključne ličnosti zbog čega traže odgovornost, moralnu i svaku drugu.

"Obesmišljen je rad zastupnika u proteklom periodu. Još kada se uzme ovo što sada imamo na sceni, u vezi s nabavkom respiratora, jasno je da Vladu Federacije BiH treba smijeniti", istakla je Kratina.

Upitana da li to u praksi znači da će DF podržati inicijativu SDP-a na današnjoj sjednici Parlamenta FBiH, odgovorila je da sjednica tek treba da krene.

"Mi smo uputili svoj zaključak koji je kompatibilan i mislim da je to dovoljan odgovor", kazala je zastupnica Alma Kratina.