Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne razumijem. Naravno da mi je zao djevojke ne samo nje ali i dalje ne razumijem. Ubistvo je ubistvo bilo da je musko ubio zensko, zensko musko, musko musko ili zensko zensko. Sutra da se desi ubistvo pripadnika/ce LGBT populacije trazice se neki naziv za to. Nemojte cirkuzati bespotrebno kada sve jasno i glasno pise u zakonu sta je sta.
Rodno zasnovano nasilje po definiciji ukljucuje nasilje u porodici i nasilje koje neproporcionalno ugrozava jedan spol, tako da ovo nije nepravilna klasifikacija. Prosle godine smo nazalost imali abnormalan broj ubistava zena od strane partnera i clanova porodice, takav je i slucaj Nizame.
Stop klasifikacijama nasilja jer je to kontradiktorno jednakosti, na koje se pozivaju "aktivisti"
Nizama koja je sebi odabrala čovjeka, mislim da ga je čekala i da izađe iz zatvora, dobija svu pažnju, a dva čovjeka koje je ovaj pobio ništa. Valjda zato jer je njeno ubojstvo femicid a ove dvojice nije.
Kakvo rodnozasnivani nasilje. Omg.... ti znaci da covjek tuce zenu samo eto zato sto je zena. I obrnuto. Ako ce neko nekog izutarat on ce ga izudarat, a vi mozete pjevat koliko hocete.
Ne maltretira te niko jer si žena, već iz drugog razloga tebi poznatog. Kakvo rodnozasnovano nasilje i iznišljotine.
Ma super, znaci ovo Nizami. Neka ste osvijetlili vala.
S kim si takav si,nije ni ona bila neka dobro osoba,kad je maltretiro druge bio je dobar,ali kad je na nju krenuo onda joj nije pasalo.
To i meni uvijek padne na pamet. On je bio po zatvorima i prije bio siledžija, nije neki povučeni lik koji je odjednom puknuo, ili da je možda samo bio agresivan prema njoj. Čitava njegova ekipa su teže malo barabe, ono se vidi na svakoj fotografiji podijeljenoj njega i njegove ekipe, a i svaki od tih također ima sigurno djevojku ili ženu. Ima određeni broj cura koje idu za takvima i to je to.
Oprosti nam draga Nizama ne znamo sta radimo
zar nije ovo diskriminacija za ostale
Ma pusti neke parole rasvjetu u boji toj i toj što simbolizira borbu protiv.SAMO KONKRETNE POTEZE PROMJENITI ZAKON pa kad neko to pomisli da ućini zapitat će se zašto da idem na robiju npr.50 god.
Sve ok ali nasilje je nasilje i ubistvo je ubistvo i sve treba osuditi. Ovo sve ostalo je presipanje iz supljeg u prazno i zahtjevanje nekih prosto nemogucih stvari. Policija i tuzilastva neka rade svoje i samo to i nista vise treba da bude prioritet u drzavi.
Prazne geste a sistemskog rjesenja nigdje
Ovaj slucaj mozda i nije femicid. Nasradala su dva muskarca, sin i otac i umalo majka i supruga doticnih. Zatim je nastradala Nizama. Ovaj dogadjaj je ubistvo sa predumisljanjem. Stvari zvati pravim imenom treba.
Ubistvo sa predumisljanjem
Vidim, većina je zaboravila rahmetli Farisa Pendeka, svaka čast "Bošnjaci".