Mjere na granici
119

Lagumdžija o odluci Srbije: Besprizoran i direktan napad na državnost BiH

D. Be.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Izmjenjena odluka Srbije o mjerama na granicama, kojom državljani BiH iz entiteta RS ne trebaju PCR test, a svi ostali trebaju, još nije izazvala reakcije državnih institucija i bh. zvaničnika.
Bivši šef diplomatije Zlatko Lagumdžija kaže da su "bijele trake" koje je Srbija uvela građanima BiH iz Federacije besprizoran i direktan napad na našu državnost.

"Članovi Predsjedništva, Vijeće ministara, ministri, vladajuće stranke i njihovi lideri su direktno odgovorni. Neka nas bar poštede jeftinog patriotizma i počnu raditi svoj posao", poručio je.

Kao što smo već pisali, jučerašnja odluka Vlade Srbije da izmijeni uslove za ulazak u tu državu za osobe iz bh. entiteta Republika Srpska pokazuje sav apsurd političkih mjera nauštrb zdravlja i zdravstvenih mjera u doba pandemije.

Iako je Vlada Republike Srbije od sinoć u ponoć uvela obavezan negativan PCR test kao uslov za ulazak u zemlju za sve strane državljane, uz određene izuzetke, danas je donesena, ništa drugo nego politička odluka da se državljanima BiH isključivo s teritorije RS-a dozvoli ulazak u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu izolaciju u trajanju od 10 dana.