Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po meni je legitimno i zabrana negiranja genocida kao i zloupotrebljavanje pojma genocid...
Ni teoretski ne moze da prodje, jer nije ispostovana procedura. Intzkov zakon je na privremenoj osnovi, on vazi, ali neograniceno privremeno, jer jos nije usvojen u Parlamentu. Intzko je tako i uradio, jer se plasio da nikad nece ni biti usvojen u Parlamentu, ovako je zastitio svoj zakon. Na zakon koji ima privremeno vazenje, makar i neograniceno - ne mogu da budu upuceni amandmani, dopune i slicno. Samim tim nece ni biti rasprave o predlogu SNSD-a.
Ovaj zakon može podržati samo neko anticiviliziran
apsolutno heroine nas , ovo treba odbacit laganini
Ako su nene protiv?! Na njihovo misljenje i stav treba obratiti paznju.
Prica nepotrebna, Inzko sve u zakonu ukljucio, nisu narodi gencidni, vec pojedinci koji su naredili i ucestvovali u zlocinu i genocidu, dakle nema kolektivne odgovornosti. Negatori i oni koji su se nasli u prici, neka se sami preispitaju, jer negiranje je treci cin, obzirom da ostavlja prijetnju za ponavljanjem istog.
Zakon ovaj trenutni mora da postoji i ne treba nikakav drugi donosit!! Srbi bi trebali sami da priznaju genocid da se pokaju i da pokazu buducim generacijama kako takvo zlo ne smije da se ponovi!! Da sve skole u rs posjete potorace i saznaju sta se sve desavalo u srebrenici!!
Koja zloupotreba? To je čisti revizijonizam i pored etničkog čiščenja i historijsko čiščenje!!
ma mogu oni mjenjati zakone i sl. čitav svijet zna sto je bilo. sami sebe lažu. ratovatli od slovenije,hrvatske,bosne,kosova.. dosao im je šlag na kraju 1999 bombardiranje njih
Genocid je bio a vi se potrudite da ga više ne bude.
Treb dodika svezat ko kera na kapiju u Potocarima i ugasiti svijetlo dvije tri noći…
Normalan narod je uz vas ali krajnje vrijeme je za reset vlast. Glasati samo za one stranke koje su do sada imale ispod 1% na izborima.
Al Turska i Egipat sve povoljniji.
Kako zamišljaju ovi iz entiteta uskoro će predložiti zakon da smo im se dužni svaki dan izvinuti što smo ostali živi u ratu!
Nije Klixa stid na ovakvu gadariju od provokacije od teksta staviti sliku uplakane Majke... I to je valjda klik bejt?