Državna zastupnica
54

Mia Karamehić Abazović: Spisak potencijalnih ambasadora ne odražava viziju NiP-a

F. H.
Foto: Facebook / Mia Karamehić Abazović
Foto: Facebook / Mia Karamehić Abazović
Zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH, članica Naroda i pravde Mia Karamehić Abazović komentarisala je na Twitteru imena ambasadora Bosne i Hercegovine koje namjerava imenovati član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

"Radi objektivnog informiranja javnosti želim naglasiti da spisak potencijalnih diplomatskih imenovanja koji jučer i danas cirkulira u medijima nije produkt konačnog dogovora koalicionih partnera," napisala je Karamehić Abazović.

Kazala je kako spisak ne odražava viziju Naroda i pravde o tome kako bi DKP mreža BiH i njeni najznačajniji predstavnici trebali izgledati.

"Ne želim špekulirati ko je, i s kakvim ciljem plasirao navedeni spisak u javnost ali on, izuzev uvaženog kolege Bašića, ne odražava viziju Naroda i Pravde o tome kako bi DKP mreža BiH i njeni najznačajniji predstavnici trebali izgledati", poručila je Karamehić Abazović.

Spisak ambasadora koje navodno planira imenovati član Predsjedništva Denis Bećirović izazvao je podijeljene reakcije u javnosti, a spiskom nije zadovoljan ni dio partijskih kolega Bećirovića u SDP-u.