BiH se brani olovkom
820

Mijatović sa bh. dijasporom u Švedskoj: Veliki interes za glasanje na izborima u oktobru

S. M.
Član SDP-a Vojin Mijatović danas je tokom razgovora sa bosanskohercegovačkim građanima koji žive u Švedskoj izrazio uvjerenje da s njihove strane postoji veliki interes da glasaju na oktobarskim izborima u Bosni i Hercegovini.

On je sudjelovao na dvije tribine u Landskrunu i Vernamu na kojima je prisustvovao veliki broj građana porijeklom iz BiH.

"Dvije velike zajednice naših Bosanaca i Hercegovaca koje su iskazale veliki interes da se registruju i glasaju u BiH. Saglasni smo sa našim ljudima da se BiH brani olovkom na izborima", rekao je Mijatović.

Dodao je da je siguran da će veliki broj Bosanaca i Hercegovaca u oktobru sankcionisati antibosanske politike Milorada Dodika i Dragana Čovića.

"Nastavljamo dalje sutra sa tribinom u Mutali i sa sastancima u švedskom Patlamentu! Domaćin svih tribina je Denis Begić poslanik u Švedskom Parlamentu koji je iz Gradiške. Pored Drnisa Begića u švedskom Parlamentu je i banjalučanin Jasenko Omanović", istakao je.

Naglasio je da je saradnja švedskih socijaldemokrata i SDP BiH je ovim još ojačana, te će SDP BiH u septembru podržati kandidate švedskih socijaldemokrata dok će oni uzvratiti podrškom SDP-u BiH na oktobarskim izborima.