Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta je dijaspora?? Ko su dijasporci? To su naša djeca koja odoše. Budućnost ove zemlje koja ode negdje. One pobjegulje su se vratile u BiH sa ostvarenim penzijama. Većina koja bi trebala da glasa a vani su, upravo ova skupina otjeranih poslije rata. Apatija i nezainteresiran čovjek u BiH ne želi da izađe na izbore i kažu dijaspora. U BiH se kupuju glasovi, a napolju ne. Zato se i boje dijaspore.
Oni koji odu nisu buducnost ovdje nego tamo gdje porez placaju!
Izrael ima najbolji zakon za glasanje,Ako si Jevrej a ne živiš u Izraelu,ne možeš glasati u Inostranstvu,vec samo u Izraelu.Dodji i glasaj,al nema glasova iz vana !
Vidice se.
Vojin ili ti ga 200 glasova u Banja Luci i onda on dodje nama soli pamet. Vojkane kad u BL prekucas sa glasovima onda se javi. Ja ne znam ko normalan nasjeda na njegovu pricu.
Mijatovicu samo naprijed da se skine ova bagra sa vlasti, da se izglasa zakon o porijeklu imovine i da im se zaplijeni sve sto su pokrali.
Zivim "vani" prilicno kratko u poredjenju s nekima i iskreno, zabranila bih svakom ko ne zivi direktno u BiH da glasa. Sta imam ja da glasam za vlast u zemlji ili u gradu u koji dodjem 1-2x godisnje na par dana, gdje ne placam poreze niti me ima igdje u sistemu iako sam drzavljanin? Kad vidim ovde sta se "nakotilo" seljacane koja je dosla 90-ih ovde u dijaspori i kako ce glasati za nacionalisticke stranke, zapitam se gdje su im odumrle mozdane celije u medjuvremenu.
čim uđeš u državu plaćaš pdv, cestarinu, akcize..... sve je to porez od kojega se država finansira
Rijec "nakotilo" je izrazito neprimjerna i sebe zapitaj odkud potice tvoja mrznja. Problematiziranje Dijaspore samo dijeli ovo drustvo sepraratorima u korist. Gdje bi zabranila glasanje prognanika? U Prijedoru, Dubici, Bijeljini, Novom?? Znaci okoncanje etnickoga ciscenja??? Ako sam drzavljanin BiH onda imam ista prava kao svi, ma gdje da sam.
Sto ovog ubacenog faktora gurate u prvo svijetlo.. Strasno! Covjek tu da razhebe Bosansko i Bosnjacko jedinstvo i da nam opet razvuce pamet nekim laznim bratstvom i jedinstvom.
I opet će svi oni glasati za one "zbog kojih su i otišli"!
To su svi pokazarelji ekonomske moci drzave , ganjanjem naroda po celom svetu, a ovde je dokaz da su politicari nemoralne osobe da ih nije sramota to sto su svi ovi ljudi pobjegli iskljucivo zbog njihove politike.
Samo onaj ko zivi u bosni treba da glasa
Uz glasanje donijeti cips nakon provjere gdje zivi glasac. Ako ga inspekcija ne zatekne kod kuce u BiH u roku od dvije sedmice, bez najave prethodne, gubi pravo glasa. Glasajte u Svedskoj ili gdje ste vec, sta vas dijasporce bk za Bosnom
To reci onima koji u manjini zive u eresu, da li njih bk koliko imaju politickih predstavnika koji stite njihove interese. Pretpostavljam da ne zivis u Dubici, Banjoj Luci, Prijedoru ili sl. Nije Bosna tvoj fildzan u kojem zivis. Tebi ocito podijela Bosne vec u glavi. Znaci sta tebe bk za dijasporom.
Mijatović i Komšić samo skupljaju glasove od Bošnjaka, a u Srpskom i Hrvatskom narodu ne mogu da pridobiju ni tri osobe. Trojanski konji ubačeni da razbiju Bošnjačko jedinstvo i to im ide dobro od ruke. Svaka čast maheri. Mrzim SDA, ali ću uvijek prije vjerovati Džaferoviću i Izetbegoviću nego Komšiću ili MIjatoviću.
Za tvoju informaciju, botino, Mijatović se NE kandiduje, a time i glasove ne skuplja!
Dijaspori zabranit da glasa, takvi nas "domoljubi" i ukopaše
Ja bi im zabranio da ikako dolaze u BiH, ne trbaju nam ni njihivi usrani euri. 😂
Bojim se da je Bakir vec to kupio.
Ovaj lažni patriota je tu da pokupi koji glas od bošnjaka. Tako pomaže rs-u. Nijedan bošnjak ne bi mogao ovo u rs-u ili Srbiji, jer bi ga politički pojeli. To je dokaz koliko smo otvoreniji prema drugim zajednicama u odnosu na ove dvije šovinističke!
Samo tako nastavi. Glasam za one koji ce omoguciti zajednicki zivot u miru i slozi.